07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ensar Baş Köşede
Ensar Baş Köşede

Ensar Baş Köşede

Karaman’da yasadışı evlerinde 1o çocuğa cinsel istismar iddialarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı da  AKP’nin olağan üstü kongresine davet edildi. Davetiye tecavüz skandalının üzerini örtmeye çalışan Ensar Vakıf Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu adına gönderildi. Kongreye Ensar Vakfı ile birlikte TÜRGEV, Okçular Vakfı ve Deniz Feneri  der davet edildi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, AKP siyasi parti davetlerinin genel başkanlık düzeyinde olduğunun görüldüğü davet listesini hazırlandı.

Listede Ensar Vakfı var HDP yok

AKP’nin hazırladığı davet listesinde CHP, MHP, BBP, DSP, Demokrat Parti, Anavatan Partisi’nin yanı sıra HÜDA-PAR veSaadet Partisi de bulunuyor. Listeye göre; TOBB, TESK, Memur-Sen, Türk-İŞ, Hak-İŞ, Kamu-SEN, TİSK, DİSK de kongreye davet edildi. TÜSİAD ve MÜSİAD’a da genel başkanlık düzeyinde davetiye gönderildi. Bir tek HDP liste dışı bırakıldı.

17 – 25 Aralık yolsuzluk operasyonunda adı geçen TÜRGEV davet edildi

Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’in davetiyesi ise vakıf başkanı Arzu Akalın ismiyle hazırlandı. Yine Bilal Erdoğan’ın kuruculuğunu yaptığı, Mütevelli Heyetinde koltuk sahibi olduğu Okçular Vakfı ile Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı da kongreye davet edilen kurumlar arasında yer aldı.

Ensar başta olmak üzere yandaş vakıflar davet edildi

Hükümete yakın olarak bilinen, başta eğitim olmak üzere her alanda İslami söylemleri, plan ve projeleri ile öne çıkan vakıf ve dernekler de ihmal edilmedi. ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti ve Vakfı, Milli Türk Talebe Birliğ, Birlik Vakfı, Mazlum-Der, İHH, Cihannüma, Ezher Mezunları Derneği, Hayrat Vakfı, Osmanlı Araştırma Vakfı, TİMAV, Ümmet Vakfı gibi çok sayıda kuruluş, genel başkan değişiminin yaşanacağı olağanüstü kongreye davet edildi. Deniz Feneri Derneği ile birlikte İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’nın da davet edildiği görüldü. Ensar Vakfı’nın davetiyesi tecavüz skandalının üzerini örtmeye çalışan Ensar Vakıf Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu adına gönderildi

Muhtarlar da listede

Tayyip Erdoğan’ın sık sık Sara’da ağırladığı muhtarlar da unutulmadı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu, Muhtarlar Federasyonu genel başkanlık düzeyinde kongreye davet edildi.

Alevi kesimden ise hükümetin cemevlerine alternatif olarak planladığı ocaklar listeye eklendi. Baba Mansur ocağı, Derviş Cemal Ocağı, Güvenç Abdal Ocağı, Sarı Saltuk Ocağı’na davetiye gönderildi.