07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » En Aşağılık Fırsatçılık
En Aşağılık Fırsatçılık

En Aşağılık Fırsatçılık

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden katliamıyla ilgili 6’sı tutuklu 46 sanıklı dava’ya 56 gün aradan sonra Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlandı. Davanın  tutuklu sanıklarından Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ifadesinde kendisini “Ülkemiz PKK, DHKPC, FETÖ saldırısı altındadır. Bu örgütler Soma’yı da yapmışlardır.” diye savundu.

Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada, 301 madencinin yaşamını yitirmesi ardından başlatılan adli soruşturmada, haklarında, ‘Olası kastla öldürme’, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’, ‘Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçlarından 301 kez, 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan toplam 46 sanığın yargılanmasına, 56 günlük aranın ardından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlandı.

Bilirkişi raporu 6 aydır tamamlanamadı

Geçen Şubat ayında facianın yaşandığı ocakta yapılan bilirkişi incelemesinin raporu, tamamlanamadı. İlk olarak heyete üç ay süre veren mahkeme, ardından süreyi 6 aya çıkartıp Ağustos ayına kadar uzattı. Heyet, kapsamlı olan raporunu bu süre içerisinde de hazırlayamadı.

Raporun yetiştirilememesinden dolayı duruşmanın bu periyodunun, kısa sürmesi bekleniyor.

“Soma’yı FETÖ, DHKPC, PKK yaptı”

Sendika.org’da yer alan habere göre ;Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ifadesinde “Ülkemiz PKK, DHKPC, FETÖ saldırısı altındadır. Bu örgütler Soma’yı da yapmışlardır. Bilirkişileri raporu yazanlar bir iradeden talimat almadan bu raporu yazamaz. Bu rapor bir iradenin ürünüdür.” diye konuştu. Aile yakınları Can Gürkan’a “yalancı, sahtekar” diyerek tepki gösterdi.