07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dün Engin Alan Bugün Mehmet Alkan

Dün Engin Alan Bugün Mehmet Alkan

2004 yılında Çanakkale anma törenlerinde Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra ayağa kalkmayan Engin Alan yıllar sonra Balyoz operasyonu kapsamında gözaltına alınıp 4 yıl hapis yatmıştı. Erdoğan hapisteki Engin Alan için “bedelini ödedi” demişti. Ve bugün… Şehit kardeşinin cenazesinde isyan eden Yarbay Mehmet Alkan gece yarısı KHK’sıyla ordudan ihraç edildi.

İşte 2 komutanın birbirine parelel 2 hikayesi.

2004 yılında Çanakkale’deki anma törenlerinde Erdoğan’ın konuşmasından sonra ayağa kalkmayan Korgeneral Engin Alan Erdoğan’ın hedef tahtasına oturmuştu. Engin Alan yıllar sonra şimdi “cemaat kumpası” denilen Balyoz operasyonu kapsamında tutuklanmış ve 18 yıl hapis cezasına çartırılmıştı. Alan 4 yıl cezaevinde kaldı.  MHP’den milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden çıkamadı.

erdogan-engin-alan-in-ayaga-kalkmamasini-6003913_8862_m

 

Yıllar sonra Engin Alan Balyoz operasyonunda tutuklanınca Tayyip Erdoğa şu açıklamayı yapmıştı;

“Gereği yapıldı, bedelini ödedi”

‘Başbakan anma törenine gider de bir korgeneral orada ayağa kalkmaz mı? Çanakkale’deanma törenlerine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalkmıyor. Gereği yapıldı, bedelini ödedi. Şimdi gideceği yeri buldu’

 

Dün Engin Alan bugün Mehmet Alkan

Kardeşi şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenine üniformasıyla katılan ağabey Mehmet Alkan, açılım sürecinde yapılan hatalara isyan ederek “Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok” sözleriyle tepki göstermişti.

İşte o anlar;

Bu sözlerden sonra yandaşların hedefi haline gelen Alkan hakkında Jandarma Genel Komutanlığınca soruşturma başlatılmış ve uyarı cezası verilmişti.

Yarbaya darbeci iftirası

Yarbayın aldığı uyarı cezası AKPlilere ve Erdoğan’a yetmedi. Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak’a ait Star gazetesi 15 temmuz darbe girişimi sonrası Yarbay Mehmet Alkan’ın darbe girişimi sırasında Ankara’daki Telekom binasını basan komutan olduğunu iddia edip, Mehmet Alkan’ın kardeşinin cenazesindeki isyanının videosunu yayınladı. İddia asılsız çıktı. O gazete tekzip bile yayımlamadı.

 Geceyarısı KHK’sıyla ihraç edildi

Ve bugün… Şehit kardeşi için isyan eden yarbay Mehmet Alkan 15 temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında geceyarısı KHK’sıyla ordudan ihraç edildi. Yarbay Mehmet Alkan sosyal medya hesabından karara isyan etti.