07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Diyanet Geri Adım Attı
Diyanet Geri Adım Attı

Diyanet Geri Adım Attı

İstanbul Ataşehir’deki Mimar Sinan Parkı’nda yer alan Düştepe Oyun Müzesi’nin bulunduğu alanın müftülüğe tahsis edilmesi kararı tepkilere neden olmuştu. Diyanet bu konuda bir açıklama yaparak, “Oyun müzesinin çocuklara hizmet sunmasını istiyoruz” dedi. Diyanet’in mesajını Oyun müzesinin küratörü Sunay Akın Açıkladı;

İşte o açıklama;

 

“Sizlerin oluşturduğu duyarlık sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan aradılar ve haberi bugün duyduklarını, müftülüğün yer yoksa bodrum katta çalışacağını, oyun müzesinin çocuklara hizmet sunmasını istediklerini bildirildiler.. Ayrıca, resmi tatil biter bitmez bu yönde açıklama yapılacağı söylendi..

Konunun asıl muhatabı olan İBB’nin kararını durdurma yönünde Ataşehir Belediyesi mahkemeye başvurdu.. Durum şimdilik bu.. Gelişmeleri ilerleyen günlerde sizlere duyuracağım.. Tek amacı çocukların aileleriyle birlikte oyunlar oynayacağı, oyunun tarihinin sergilendiği ve toplumu bilgilendirmek olan Düştepe Oyun Müzesi’ne desteğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.. Saygılarımla..”