07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » DHA Muhabirinin Evine Polis Baskını
DHA Muhabirinin Evine Polis Baskını

DHA Muhabirinin Evine Polis Baskını

Tunceli’de EMEP ve DBP yöneticileri ile DHA muhabiri Ferit Demir’in evine polis baskın düzenledi. Operasyonların gerekçesi 2013 yılında baraj yapımına karşı yapılan eylemler…

Tunceli’de EMEP Başkanı Mustafa Taşkele, Tunceli Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları İbrahim Kasum ve Hüseyin Tunç, eski belediye başkanı Edibe Şahin, Tunceli DBP Eski İl Eş Başkanı Leyla Akyıldız, DBP İl Yöneticisi Necla Kılıç, DBP’nin eski yöneticisi Şahin Kuçin ve Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ferit Demir’in evine baskın düzenlendi.

Evrensel gazetesinden Kemal Özer’in haberine göre, ev baskınlarının ardından gözaltına alınan kimse olmadı. Ev baskınlarının sebebi olarak “çeşitli tarihlerde yapılan eylem ve etkinlikler” gösterildi.

Gazeteci Ferit Demir Twitter’dan duyurdu

DHA muhabiri Ferit Demir, evine yapılan polis baskınıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Demir, fotoğraf makinasına el konulduğunu duyurarak “Türkiye’de doğru ve tarafsız haber yazarsanız fotoğraf makinanıza, kameranıza el konulur hatta çocuğunuzun ders CD’leri bile.. Sadece doğru ve tarafsız haber yazdığım için evim basıldı fotoğraf makinama kamerama el konuldu , ifadem alındı ve serbestim şimdilik” dedi.

Savcılıkta ifade verdi

3 yıl önce dönemin Malatya özel yetkili savcısı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yapılan aramalardan sonra  DHA Muhabiri Ferit Demir savcılığın daveti üzerine Tunceli Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdi.

Soruşturma kapsamında DHA muhabiri Ferit Demir’e, o dönemde Tunceli’de baraj yapımına karşı yapılan gösteri ve yürüyüşler, toplumsal olaylar ve terör olaylarıyla ilgili yaptığı haberler soruldu.

Ferit Demir, soruşturmanın o dönemde görev yapan ve halen FETÖ’cü olmakla suçlanan savcı ve hakimlerle güvenlik görevlileri tarafından açıldığını, yaptığı haberlerin herhangi bir örgütle ilgisinin bulunmadığını ve gazetecilik görevini yaptığını söyledi.