07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Devlet İsterse Bu Sorun 6 Ayda Çözülür”
“Devlet İsterse Bu Sorun 6 Ayda Çözülür”

“Devlet İsterse Bu Sorun 6 Ayda Çözülür”

PKK lideri Abdullah Öcalan ile dün görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, yapılan görüşmenin detaylarını ve Öcalan’ın mesajını açıkladı.

İşte Evrensel’in haberine göre, Mehmet Öcalan’ın ağabeyiyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklama;

 

“Demokratik hakkımız devlet tarafından gasp ediliyor”

“İki seneden beri bu yasal ve demokratik hakkımız, sistem ve devlet tarafından gasp ediliyor. Bu devlet hukuk devletiyse bu yasal ve demokratik hakkımızın verilmesi gerekiyordu. Bu hukuk devletine yakışmıyor”

“Tecrit sürüyor, sağlık durumu iyi”

Öcalan’ın kendisine, “Tecrit durumu devam ediyor ama fiziksel olarak fazla bir sorunumuz yoktur, durumuz eskisi gibi devam ediyor” dediğini aktaran Mehmet Öcalan, kardeşi ile görüşme koşullarının düzenli olarak sağlanmasını ve İmralı Heyeti’nin de yeniden görüşmelere başlamasını istedi.

Öcalan: Devlet isterse bu sorunu 6 ayda çözeriz

“Bizim projelerimiz vardı, devlet bu projelere hazırsa biz bu projeleri 6 ayda hayata geçirebiliriz. Kürt sorunu ağır bir sorundur, 20 senelik değil 100-200 senelik sorundur. Eğer devlet samimi olsaydı bu sorun şimdiye kadar çözülürdü bu kadar insan ölmezdi. Bölgede ve Türkiye genelinde insanlar ölüyor, bu ülke bunu haketmemiştir, biraz vicdanı olan insanlar bunu düşünmeli. Devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir. Bu sorun ağır sorundur, projelerimiz hazırdır, 6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır kimsenin kimseyi yeneceği bir savaş değildir. Belki 80 sene daha devam edebilir, ölen insanlara yazıktır, artık bu kan ve gözyaşı dursun”.

 

Öcalan’dan ulaşan bu mesaj sonrasında 8. gününe giren açlık grevi sonlandırıldı.