07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Deniz Naki’ye 12 Maç Ceza
Deniz Naki’ye 12 Maç Ceza

Deniz Naki’ye 12 Maç Ceza

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amedsporlu Deniz Naki’ye ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 12 resmi müsabakadan men cezası verdi.

TFF’den yapılan açıklamada, Amed Sportif Faaliyetler oyuncusu Deniz Naki’nin, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Bursaspor maçında ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle, PFDK tarafından 12 resmi maçtan men ve 19 bin 500 lira para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Deniz Naki, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından, Facebook hesabından paylaştığı beyanları suretiyle, “sportmenliğe aykırı açıklamaları” ile “ayrımcılık ve ideolojik propaganda yaptığı” gerekçeleriyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Ne Demişti?

Deniz Naki Bursaspor maçı sonrası sosyal medyada şunları yazmıştı;

-Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik.

-Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük)

Gelen tepkiler üzerine Evrensel’e konuştu:

-O kadar acıya rağmen benimle konuşurken, barışa dair inancından bahsediyordu. Beni motive edecek kadar inançlı konuşuyordu. Her şeye rağmen barış diyebilmesi ve umutlu olabilmesi beni çok etkiledi.

-Beyaz Show’da Ayşe öğretmen ‘barış’ dedi, ‘Çocuklar ölmesin’ dedi diye neler oldu gördük. Ne yapalım barış demek teröristlikse en büyük terörist olmayı kabul ediyorum. Ve herkese barış demekten başka çaremiz olmadığını hatırlatmak istiyorum