07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Darbeciyim, İsterlerse İdam Etsinler Ama FETÖ’cü Değilim”
“Darbeciyim, İsterlerse İdam Etsinler Ama FETÖ’cü Değilim”

“Darbeciyim, İsterlerse İdam Etsinler Ama FETÖ’cü Değilim”

Darbe girişimi sırasında Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele baskını yöneten Tümgeneral’in ifadelerine Doğan haber ajansı ulaştı. Ajansın geçtiği habere göre Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ifadesinde, “Darbeciyim, isterlerse idam etsinler ama FETÖ’cü değilim” dedi. 

İşte o Tümgeneral’in ifadesinden detaylar;

“Darbeciyim, İsterlerse İdam Etsinler Ama FETÖ’cü Değilim”

Marmaris’teki saldırıyı yönettikten sonra gittiği Ankara’da yakalanan, gönderildiği Muğla’da da tutuklanan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, ifadesinde tüm suçlamaları kabul etmesinin yanı sıra, önemli bilgiler de verdi. Darbe girişimini kabul eden  Tümgeneral Sönmezateş, Fethullah Gülen hareketiyle de ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, “Evet ben darbeciyim. İsterlerse beni idam etsinler. İdam cezamı versinler ama ben FETÖ’cü değilim” dedi. Kendisinin kandırıldığını ve kullanıldığını da öne süren Tümgeneral Sönmezateş, darbe öncesine dair önemli bilgiler verdi.

“Hazır ol, bu hafta şenlik var”

Marmaris’te saldırıyı planlayanlardan birisi olan Binbaşı Şükrü Söymen’le, darbeden bir hafta önce İstanbul’da buluştuklarını da ifade eden Tümgeneral Sönmezateş, kendisine, “Hazır ol, bu hafta şenlik var” sözleriyle darbeyi ima ettiğini de söyledi. Bu görüşmeden sonra Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in, darbe girişiminden iki gün önce İzmir’e geldiği ortaya çıktı.

“Darbeciyim benden boşan”

Tümgeneral Sönmezateş’in ifadesinde ayrıca eşine de mesaj gönderdiği ve darbeci olduğu için kendisinden boşanmasını istediği de ifade edildi.