07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Cizre’de 9 Kişi Yanarak Can Verdi”
“Cizre’de 9 Kişi Yanarak Can Verdi”

“Cizre’de 9 Kişi Yanarak Can Verdi”

Şırnak’ın Cizre ilçesinde aralarında yaralıların da bulunduğu, 37 kişinin mahsur kaldığı ikinci bir binada yangın çıktı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken twitter hesabından, binadaki 9 kişinin yanarak can verdiğini açıkladı…Şırnak Valiliği ise yaptığı yazıı açıklamada, binayı PKK’lıların ateşe verdiğini söyledi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinin Cudi mahallesinde, aralarında yaralıların da bulunduğu 37 kişinin olduğu bir binada yangın çıktı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yangın söndürülemediği için, 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin de ağır yanıklarla halen binada beklediğinin kendilerine iletildiğini yazdı.

işte İdris Baluken’in o paylaşımları;

Şırnak Valiliği binayı PKK’lıların ateşe verdiğini açıkladı

İşte Valiliğin o açıklaması;

– İlimiz Cizre İlçesi Cudi Mahallesi’nde 04.02.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerimize yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı neticesinde çıkan çatışmada 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 polis memurumuz ise şehit olmuştur. Bu esnada binadan kaçan teröristler söz konusu binayı ateşe vermişlerdir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun ateşi sebebiyle itfaiye araçları alana girememiştir.