07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Cihatçılar Saray’a Kadar Girdi’ İddiası
‘Cihatçılar Saray’a Kadar Girdi’ İddiası

‘Cihatçılar Saray’a Kadar Girdi’ İddiası

Halep operasyonunun “simgesi” haline gelen ve  ailesiyle birlikte Tayyip Erdoğan’ı Saray’da ziyaret eden Bana Alabed’in babasının “terörist” olduğu iddia edildi.İddia Suriye’nin Halep Milletvekili Fares Shehabi’Nin Bana’nın babasının cihatçılarla birlikte çektirdiği fotoğrafları paylaşmasıyla ortaya çıktı.

Odatv’nin haberine göre,Suriye’nin Halep kentinde yaşananları Twitter paylaşımlarıyla dünyaya duyurmasıyla gündeme gelen 7 yaşındaki Bana Alabed, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Saray’da  Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından, Bana’nın babası Ghassan Alabed’in, Halep’te cihatçı gruplara mensup bir militan olduğunu gösteren fotoğraflar sosyal medyadan paylaşılmaya başlandı. Tartışma yaratan fotoğraflarda, Alabed’in elinde silah olduğu görülüyor.

fares

Fotoğrafları Paylaşan Suriyeli bir milletvekili

Suriye’nin Halep Milletvekili Fares Shehabi, baba Ghassan Alabed’in hem  Tayyip Erdoğan’la, hem de cihatçılarla çekilen fotoğraflarını Twitter’da bir arada paylaşarak “Bana! Bir terörist babanın kurbanı! Batıdaki sempatizanlarına soruyoruz; Şimdi ne düşünüyorsunuz!” diye yazdı.
Bana Alabed, Twitter hesabından paylaştığı Halep fotoğraflarıyla gündeme gelmiş, kısa sürede mesajları tüm dünya medyasında yer almaya başlamıştı. Birçok kişi ise, Bana’nın paylaşımlarının propaganda amaçlı olduğunu iddia etmişti. Son olarak attığı tweet’lerde Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yardım mesajı gönderen Bana’ya, Çavuşoğlu yanıt vererek “Sahadaki zorluklar bizi vazgeçiremeyecek kardeşim. İçiniz rahat olsun, sizin ve diğer binlerce kişinin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapıyoruz.” demişti. Ardından Türkiye’ye getirilen Bana ve ailesi,  Saray’da Erdoğan’ı ziyaret etti.

c0ov4cvwiaafrk8