07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP Sokağa Çıkıyor
CHP Sokağa Çıkıyor

CHP Sokağa Çıkıyor

CHP’nin “Sokakta mücadele” kararını MYP sonrası Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç açıkladı. “Türkiye’yi böldürmeyeceğiz” mitinginin ilki 3 Aralık günü Adana’da yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Haluk Koç, CHP’nin sokakta da mücadeleyi sürdüreceğini belirtip, “Bu kapsamda 3 Aralık’ta Adana’da ‘Türkiye’yi böldürmeyeceğiz’ mitingi yapacağız dedi.

Koç’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Söylediklerini izliyorlar mı acaba?”

“Gündem ağırlıklı olarak Anayasa tartışmasına kitlenmiş durumda. Kamu spotu yayınları var ya çeşitli iktidar yetkilileri “kandırıldık ey halkım unutma bizi” şeklinde açıklama yapıyorlar. Sorumluluklarını unuttturmak, gözardı ettirmek için diyorlar. Çoğu akla ziyan açıklamalar. Söylediklerini izliyorlar mı acaba…”

“Bu yolun taşları nasıl döşendi?”

“15 Temmuz sonrasını Türkiye değişik bir atmosfere büründü. Demagoji yapılmasın, iktidar yetkilileri saptırmasın. Darbenin sorumluları kimse yakalanıp mutlaka adaletin karşısına çıkarılmalı. Bizim sorduğumuz şu: Türkiye 15 Temmuz’a nasıl geldi? Bunun yolu taşları nasıl döşendi? Kimlerin siyasi çıkarı ve beklentisiyle döşendi? Sorduğumuzda çıt yok kamu spotu… Sorular çok açık. Bu siyasi hataları kimler yaptı? CHP diye duyar diye duyuyorum.”

“Tavır alın, susmayın, korkmayın”

“Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar gelmesini istemeyen tüm yurtsever insanlarımız. Hukuk devletinin yok edilerek adaletin birkaç kişinin iki dudağı arasında hapsedilmesinin toplumu çökerteceğini gören tüm insanlarımızı tavır almaya çağırıyoruz. Biz üzerimize düşen siyasi mücadeleyi parlamentoda yapacağız. Ne pahasına olursa olsun yapacağız. Tavır alın, susmayın, korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri en kritik tartışma noktalarından birine geldik.”

MHP’ye zor soru

“Sorun Türkiye’nin çözülmemesi sorunudur. Sorun, Cumhuriyet’i sonlandırmak isteyenlere karşı direnme sorunudur. İktidar partisine bu yolda adım atmalarını kolaylaştıran üçüncü muhalefet partisine şu soruyu sormak gerekiyor. Başından beri karşı çıkan bu muhalefet partisi ne oldu da bu pozisyona sürüklendiler. Ne oldu? Bu soruyu sormak hakkımız.”

“CHP, sokakta siyasi görevine devam edecek”

“CHP, sokakta siyasi görevine devam edecek. 3 Aralık’ta ‘Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz’ mitinglerinin ilki yapılacak. Halkımızla, her türlü baskıya, çarpıtmaya rağmen bilgilendirmeye devam edeceğiz. Tüm beklentimiz, Türkiye’nin bu ciddi sınavı da geçerek tarih önünde bir ve bütün yolculuğuna devam etmesi.”