07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Can Ve Erdem’e 5 Yıl Hapis
Can Ve Erdem’e 5 Yıl Hapis

Can Ve Erdem’e 5 Yıl Hapis

MİT TIR’ları haberi nedeniyle haklarında 35.5 yıl hapis cezası istenen Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, devletin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak suçundan Dündar’a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Erdem Gül’e de devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül’ün, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan beraatine karar verdi.

Mahkeme, Dündar ve Erdem Gül’ün “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan dosyanın ayrılmasına hükmetti
Gazeteciliği Mahkum eden O Karar

-Terör örgütü üyeliği ve bilerek ve isteyerek yardım etmeden dolayı davanın ayrılmasına, hükümeti devirme suçundan yayın tarihleri ve amaç araç ilişkisi yokluğundan dolayı beraat.

-Can Dündar için ‘329/1 uyarınca devletin gizli bilgilerini açıklamaktan 7 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına’ indirim yapılarak 5 yıl 10 hapis cezası verilmesine karar verildi.

-Erdem Gül ‘devletin gizli belgelerini açıklamak’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

-Erdem Gül için seçme ve seçilme haklarını kullanmaktan yoksul bırakılmasına karar verildi.

-Yurtdışı çıkış yasaklarının ayrı ayrı kaldırılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, kararı oybirliğiyle aldı.