07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bunlar Ateist, Bunlar Zerdüşt…ABD’yi Kınıyorum”
“Bunlar Ateist, Bunlar Zerdüşt…ABD’yi Kınıyorum”

“Bunlar Ateist, Bunlar Zerdüşt…ABD’yi Kınıyorum”

Tayyip Erdoğan Diyarbakır’daki konuşmasında, Rakka operasyonunda YPG bayraklı ABD askerleri görüntüsü için “ABD’yi kınıyorum” dedi.  PKK için ise “Bunlar ateist, bunlar zerdüşt.” ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar;

“Buradan ABD’yi kınıyorum”

-Amerika’nın PYD’ye, YPG’ye verdiği desteği, Diyarbakır’dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO’da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG’nin işaretleriyle Suriye’ye göndermemeli, gönderemez.

“Bunlar Ateist, bunlar zerdüşt” diyerek oy istedi

-Eğitimde 4 bin 655 yeni derslik yaptık. Diyarbakırlı çocuklarımızın, gençlerimizin hayata daha iyi hazırlanmalarını sağlamanın gayreti içinde olduk. Maalesef bu dersliklerin bir kısmı terör örgütü tarafından yakıldı, yıkıldı. Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar. Ben inanıyorum ki Diyarbakırlı kardeşim er veya geç bunlara gereken dersi sandıkta verecek. Biz sandıkla hareket ediyoruz. Bunlarsa Kandil’le hareket ediyorlar. Biz gücümüzü Hakk’tan ve halktan alıyoruz. Farkımız bu.