07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bulgaristan’la Ataşe Krizi
Bulgaristan’la Ataşe Krizi

Bulgaristan’la Ataşe Krizi

RTE/AKP iktidarı şimdi de Bulgaristan’la kriz yaşıyor. Bulgaristan, Burgaz Başkonsolosluğu’nda görevli ataşe Uğur Emiroğlu’nu ‘istenmeyen adam’ ilan ederken, Türkiye ise cevap olarak Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov’u ‘istenmeyen adam’ ilan etti.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosluğu’nda ataşe olan Uğur Emiroğlu’nun diplomatik görevine uygun olmayan faaliyette bulunduğu gerekçesiyle istenmeyen adam ilan etti. Ve Bulgaristan’ı terketmesi için 72 saat süre tanıdı.

Bulgaristan medyası Uğur Emiroğlu’nun sosyal işlerle görevli olduğu halde din işleriyle ilgilendiğini ve bu davranışın, Viyana Konvansiyonu’na aykırı olduğunu yazdı.

bulgar

NFSB Eş Başkanı Valeri Simeonov ise Bulgaristan’ın önde gelen kanalı BTV’ye konuştu. Simeonov, Ateşe Uğur Emiroğlu’nun iyi yetiştirilmiş bir Türkiye ajanı olduğunu ve özellikle Bulgaristan’a gönderildiğini ileri sürdü. BTV haberine katılan Valeri Simeonov, Uğur Emiroğlu’nun Türkiye hükümeti politikası için Bulgaristan meclisinde milletvekillerine baskı yaptığını da söyledi.

Uğur Emiroğlu kimdir?

1973 yılında, Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da bitirdikten sonra, 1994 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne girdi, 1,5 yıl burada okuduktan sonra, 1996 yılında Marmara İlahiyat Fakültesi’ne geçiş yaptı, buradan 1999 yılında mezun oldu. 2000-2003 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Müftülük ihtisası yaptı. 1997 yılında Gümüşhane’nin Köşe ilçesinde İmam-Hatip’lik, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Vaizlik, Fransa’nın Strasbourg şehrinde Din görevlisi olarak çalıştı. En son Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde İlçe Müftülüğü görevinde bulunduktan sonra Bursa  Orhaneli’ye atanan Emiroğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. Uğur Emiroğlu 2015 Haziran ayında  Burgaz Başkonsolosluğu Ateşesi olarak görevlendirildi.