07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bülent Arınç’a Çok Sert Tepki

Bülent Arınç’a Çok Sert Tepki

Fethullah Gülen ve Cemaati ile ilgili geçmişi için “Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz” diyen Bülent Arınç’a Gazeteci Mustafa Hoş çok sert tepki gösterdi.

Halk TV’de Can Coşkun’un sunduğu Sol Şerit programına katılan Mustafa Hoş 2010 yılında NTV’de “Başsavcıya Abluka” başlığı için Bülent Arınç’ın canlı yayında tükürdüğünü hatırlattı.  Mustafa Hoş “Cemaat kumpasının militanlığını yaptı. Şimdi köylü kurnazlığı yapıp “Ahmaklık” ile kendini kurtaracağını sanıyor. Lama gibi tüküren Bülent Arınç  cemaat militanlığı döneminin hesabını vermek zorunda.” dedi.

“Başsavcı’ya Abluka”da Ne Olmuştu?

Bülent Arınç 2010 yılında dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in makamının basılmasını “Başsavcı’ya Abluka” başlığıyla veren Mustafa Hoş’un yönettiği NTV’ye canlı yayında tükürmüştü. Bülent Arınç “tuuu sana ” diye tükürükler saçarak ” Bu soruşturmayı yapan savcıya hakim kararıyla verilen yetki arama kararıdır. Bu arama kararı hem evinde olur. Hem işyerinde olur. Onun işyeri de mahkemenin içinde bir odaysa ‘burayı bastı’ denmez. Türkiye’de en önemli televizyon kanallarından birisi, bunu bilerek istismar ediyor. ‘Başsavcılık basıldı’ diyor. ‘Adliye basıldı’ diyor. Tuuu sana. Böyle basılma olmaz. Bu çok terbiyesiz. Onun yapması gereken şudur; ‘Başsavcı elinde arama kararıyla, başsavcının evinde, işyerinde arama yaptı.’ Hukuk dili budur ‘arama yapmak’. Ama berduş dili nedir, ‘basmak’. Bunlar hep basmaya alışmışlar. Darbe geleneğinden geliyor bunlar, baskınlardan geliyor. Hep basmaktan geliyorlar. Ama kafaları basmıyor hala, Türkiye’de çok şey değişti.” demişti.

İşte Mustafa Hoş’un sert tepkisi;