07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Brezilyalı Futbolcuları Taşıyan Uçak Düştü
Brezilyalı Futbolcuları Taşıyan Uçak Düştü

Brezilyalı Futbolcuları Taşıyan Uçak Düştü

Brezilya’nın Chapecoense futbol takımı oyuncularınında bulunduğu uçak Kolombiya’da düştü. Uçakta futbolcularla birlikte 72 yolcu vardı.

Bolivya’dan havalanan uçağın, Medellin Uluslararası Havalimanı’na doğru indiği sırada düştüğü belirtiliyor. 72 yolcunun yer aldığı belirtilen uçakta, Brezilya’nın Chapecoense takımının futbolcuları, antrenörleri ve diğer çalışanları da bulunuyordu.

Final maçı için yola çıkmışlardı

Sudamericana Kupası’nda finale kadar yükselen Chapecoense, final etabının ilk ayağı için Kolombiya’ya hareket etmişti. Chapecoense, yarın Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile karşılaşacaktı.

6 kişi kurtuldu

AFP’ye konuşan bir yetkili, kazadan altı kişinin kurtulduğunu belirtti. Kurtulan üç futbolcu arasında 27 yaşındaki savunma oyuncusu Alan Ruschel de bulunuyor. Yerel basın, Ruschel’in ambulansla hastaneye ulaştırıldığını bildirdi. Brezilya basını, kurtulan diğer iki ismin ise kaleciler Danilo ve Jakson Follmann olduğunu belirtti.

Arama kurtarma ekipleri şu ana kadar 25 kişinin cansız bedenine ulaştı.

583d44de67b0aa1af05d3ab7

“Yakıt sızıntısı nedeniyle düşmüş olabilir”

Düşen uçakla ilgili olarak akılalmaz bir iddia da ortaya atıldı. İnişe geçtiği sırada düştüğü belirtilen uçağın, yakıt sıkıntısı nedeniyle düşmüş olabileceği öne sürülüyor.