07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Gözün Bedeli 3600 Lira
Bir Gözün Bedeli 3600 Lira

Bir Gözün Bedeli 3600 Lira

İstanbul Üsküdar’da, Fen Bilgisi dersinde yapılan deney sırasında meydana gelen patlama sonucu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Mert Öztoprak’ın gözünden ve yüzünden yaralandı. Öğretmen, 3 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıldı…Sanığın avukatı “deney akanlık müfredatında var” diye savunma yaptı.

Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi 11 yaşındaki Mert Öztoprak’ın yaralanmasının niteliğine ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığını belirtti. Söz konusu raporda, Öztoprak’ın yüzündeki yaranın sabit iz niteliğinde olduğu ve organlarından birinin işlevini yitirdiği kaydedildi.

“Deney Bakanlığın müfredatında var”

CNNTürk’ün haberine göre; Sanık öğretmen Mehmet Aslan’ın avukatı Aycan Yıldız, “Müvekkilim fen bilgisi öğretmenidir. Bakanlığın müfredatı doğrultusundı. Duruşmada son sözü sorulan sanık öğretmen ise, bilirkişi raporunda olayın meydana geliş nedeninin açıklanmadığını söyleyerek, “Nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. Ben ve mağdur yaralandı” dedi.

3 bin 600 lira para cezası

Mahkeme, sanık Aslan’ı “Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 180 günlük adli para cezasına çarptırdı. Aslan’ın günlüğü 20 liradan toplamda 3 bin 600 lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme, öğretmenin yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaate ulaşamadığı gerekçesiyle verilen cezada ertelemeye de gitmedi.