07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Benim Partimde FETÖ’cü Bakan, Milletvekili Yok”
“Benim Partimde FETÖ’cü Bakan, Milletvekili Yok”

“Benim Partimde FETÖ’cü Bakan, Milletvekili Yok”

Başbakan Binali Yıldırım, AKP’li milletvekillerinin ‘AKP içindeki FETÖ’cü temizliği’ni gündemde tutmamalarını istedi.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan’ın haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım  21-23 Ekim günlerinde Afyon’da yapılacak kamp öncesinde milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı görüşmeleri tamamladı. Toplantılarda ağırlıklı olarak paralel temizlik operasyonları ve erken seçim gündeme geldi.

“Seçim meçim yok”

Bazı milletvekillerinin, parti içinde Gülencilerin temizlenmesi için erken seçim yapılıp yapılmayacağını sormaları üzerine Yıldırım, “Ne seçimi kardeşim? Siz beni dinlemiyor musunuz? Seçim meçim yok” dedi. Parti içinde temizlik yapılmadığı yönünde açıklamalarda bulunan milletvekillerini de uyaran Yıldırım, ‘susun’ talimatı verdi.

 “Benim partimde FETÖ’cü bakan, milletvekili yok”

“Benim partimde FETÖ’cü bakan, milletvekili yok. Bu iddialar partimize yönelik algı operasyonu. Bu oyuna gelmeyin. Halkın yüzde 93’ü FETÖ ile mücadelemizi destekliyor. Ama bizim içimizden arkadaşlarımızın yaptığı bazı konuşmalar nedeniyle AK Parti’de FETÖ’cüler çokmuş algısı yaratılıyor. Kimse bu algı operasyonuna malzeme olmasın”

Toplantıda bazı AKP’li milletvekillerinin cep telefonlarında ByLock sisteminin çıktığı iddiaları gündeme geldi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bize gelen ByLock listesinde milletvekili ve bakan yok. Bize gelen böyle bir bilgi yok” açıklamasında bulundu. Canikli, Yıldırım’ın önümüzdeki hafta MHP ve CHP liderleriyle görüşmeyi planladığını söyledi.