07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Beni Sabah’a Berat Albayrak Aldırdı”
“Beni Sabah’a Berat Albayrak Aldırdı”

“Beni Sabah’a Berat Albayrak Aldırdı”

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmanın medya ayağında Nazlı Ilıcak ile birlikte “FETÖ” üyesi oldukları iddiasıyla gözaltı kararı olan isimlerden biri de Ekonomi muhabiri Ufuk Şanlı idi. Şanlı mahkemede verdiği ifadede, kendisini Sabah gazetesine Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın aldırdığını söyledi.

İşte Ufuk Şanlı’nın ifadesinden başlıklar;

“Ergenekoncu diye yaftalanmıştım”

Ufuk Şanlı da mahkemede verdiği ifadede, 2007 yılında Ekrem Dumanlı’nın Ergenekon davaları sürecinde bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda yayın ilkelerini aktardığını anlattı. Şanlı, Dumanlı’ya bu toplantıda evrensel yayın ilkelerine bağlı kalınmasını söylediği ve karşıt görüşlü insanların da görüşlerinin alınmasını istediği için dergi bünyesinde “Ergenekoncu” diye yaftalandığını söyledi.

“Beni Sabah gazetesine Berat Albayrak aldırdı”

“2008 yılında Fatih Lisesi’nde arkadaşım olan şu anda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ulaştım. Bunun üzerine Çalık Grubu’na yeni geçen Sabah gazetesine finans editörü olarak göreve başladım. 2 yıl çalıştım. İdareyle anlaşmazlık yaşadım, bunun üzerine buradan ayrılarak 2010 yılında TRT Arapça El İktisadiyat adlı ekonomi kuşağında programcılık yaptım. Tek güvencem mesleğimdir.”