07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ve Bekir Bozdağ da Göğsünü Siper Etti
Ve Bekir Bozdağ da Göğsünü Siper Etti

Ve Bekir Bozdağ da Göğsünü Siper Etti

Tayyip Erdoğan’ın ABD dönüşü  “Sarraf suçsuz” açıklamasından sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da eski açıklamalarının tam tersi konuştu.

Bekir Bozdağ “Türkiye’nin aleyhine yürüyen bu haksız davaya karşı duruşumuzu dile getireceğiz. Şu anda Türkiye, sanık olmadığı için direkt bir müdahale yok ama Sayın Sarraf bizim vatandaşımız ve anayasa gereği kendisinin her türlü hakkını gözeteceğiz.” dedi

Bekir Bozdağ  “Bir kere Sarraf, Türkiye’den ABD’ye gidiyor, gitti mi götürüldü mü orası belli değil. ABD’ye gidiyor ve orada tutuklanıyor. Orada kefaletle serbest bırakılma talebinde bulunuyor ve reddediliyor. Bizzat baktım Bharara’nın yaptığına baktım. FETÖ, 17-25 Aralık’ta Türkiye’de yapamadığını ABD’de yapmaya çalışıyor. Yargılama metninde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Emine Erdoğan hakkında ifadeler var. Yargılanan Sarraf mı, yoksa Sayın Cumhurbaşkanımız mı yoksa Emine Erdoğan mı? Yargılama hukuksuz bir zeminde yürütülüyor. 17-25 Aralık’ın devamı şeklinde yürüyen bir konu. Sayın Başsavcı’ya o belgeler FETÖ tarafından kendisine götürüldü” diyor.

Bekir Bozdağ, Tayyip Erdoğan’ın Sarraf dosyasına girmesini başsavcı Bharara’dan kaynaklandığını söylüyor. Oysa Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın dosyada adının yer almasına Rıza Sarraf’ın kefalet dilekçesinde açıkladığı TOGEM bağışları neden olmuştu.

Bekir Bozdağ’ın daha önceki  Rıza Sarraf açıklamaları

29 Mart 2016

-Soruşturmayı yapan ABD yargısının Türkiye’den bir talebi yok ama Türkiye’deki paralel alçaklar ve alçakları sevenler Türkiye’ye bir operasyon iftirası uyduruyorlar.

31 Mart 2016

-Bizim özel bir takibimiz, herhangi bir endişemiz yok. Türkiye yaptığı bütün işleri, bugüne kadar anayasa ve hukuka göre yapmıştır; İran’la ilişkiler dahil.