07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Başkan Partisinden İhraç Ediliyor
O Başkan Partisinden İhraç Ediliyor

O Başkan Partisinden İhraç Ediliyor

 

Hatay’da düşürülen Rus uçağının öldürülen pilotu Oleg Peşkov’un ailesine ev vereceğini açıklayan MHP’li Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül,kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesinin ardından Kemer’in MHP’li Belediye Başkanı Gül, Suriye’de öldürülen Rus pilot Oleg Peşkov’un ailesine Kemer’de ev vaat etmişti.

“Rus pilotun ailesine ev”

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko’yu konsoloslukta ziyaret eden Gül, “7 ay süren Türkiye- Rusya krizinin ardından ilişkilerin düzeleceği yönünde görüşlerin bildirilmesi bizleri mutlu etmiştir. Kemer’deki oteller ile sivil toplum örgütlerinin imzası ile ölen pilota Kemer’den ev verme kararı aldık” açıklamasını yapmıştı.

Bahçeli: Tam bir akıl tutulması

Bu gelişmeler üzerine MHP Genel Merkezi flaş bir hamleyle Gül’ü kesin ihraç talebiyle disipline sevk ederken MHP Lideri Devlet Bahçeli dün akşam Twitter’dan şu mesajı paylaştı: “Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş. Tam bir akıl tutulması.”

Kemer belediye başkanı MHP’li Mustafa Gül daha önce de “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak ve üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında rüşvet almak ve vermek, irtikap ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.