07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bakın “FETÖ” Darbe Girişimini Kim Araştırıyor?
Bakın “FETÖ” Darbe Girişimini Kim Araştırıyor?

Bakın “FETÖ” Darbe Girişimini Kim Araştırıyor?

 

Birkaç yıl öncesine kadar televizyonlarda Gülen cemaatini öven eski başsavcı, şimdilerde AKP Burdur milletvekili Reşat Petek. O da Tayyip Erdoğan gibi “FETÖ”tarafından kandırılanlardan. Asya Finans’ın ortağı YİMPAŞ’ı soruşturmayan Petek, şimdi “FETÖ”nün darbe girişimini soruşturma komisyonunda görevli. YİMPAŞ mağdurları isyanda..

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya Yimpaş mağdurlarının avukatı Dr. Acun Papakçı’yla konuştu. İşte o röportajdan çarpıcı başlıklar;

“Paralar Asya Finans’la transfer ediliyor”

-Yimpaş 1995’ten sonra Almanya’ya açılıyor. 1997 yılı ve sonrası toplanan paraların ne şekilde Türkiye’ye aktarılacağı sorusu ortaya çıkıyor. Bu sorunun cevabı da Asya Finans oluyor. 1996 yılı Ekim ayında kurulan Asya Katılım Bankası, 1997 yılı Ocak ayında doğrudan Yimpaş Holding A.Ş. ile Almanya’ya açılıyor. Para toplama faliyetinin öncüsü ve en büyüklerinden olan Yimpaş Holding A.Ş. bu finans kurumunun en büyük ortağı olarak toplanan paraların değerlendirileceği bir finans kurumu olarak kullanılıyor. Özellikle faizin günah olduğu söylemi ile toplanan paralar faiz ile çalışmayan bir banka üzerinden değerlendiriliyor.FETÖ’nün mali altyapısını oluşturan Asya Finans’ın ve en büyük ortağı Yimpaş Holding, gurbetçiyi mağdur ederek büyüyor. Siyasilerin desteğiyle dünyanın en büyük dolandırıcılıklarından biri gerçekleşmiş oluyor.

“Davayı soruşturmayan Reşat Petek YİMPAŞ’ın yönetim kurulu üyesi oldu”

-Yürütülen faaliyet izinsiz halka arz, bankacılık kanununa muhalefet, dolandırıcılık gibi bir çok açıdan suç teşkil ediyor. SPK’nin para toplama faaliyeti sona erdikten ve iş işten geçtikten sonra bu şirketlerin üzerine gitmesi sonucu şirket yöneticileri hapis cezalarına çarptırılıyor. Yimpaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar hapse giriyor. Bu suçların işlendiği zamanda, hukuka aykırı fiilleri soruşturmakla görevli olan şirketin merkezinin bulunduğu Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı bu faaliyetleri soruşturmuyor. Bu dönemde Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek. Para toplama faaliyetlerinin en yoğun olduğu ve Asya Finans ile ortaklıkların kurulduğu bu dönemde, 1999’da kendi isteği ile ayrılıncaya kadar Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütüyor. Ayrıldıktan hemen sonra aynı şehirde iş buluyor ve Yimpaş şirketlerinin yönetim kurulu üyesi oluyor. Hatta zamanında hakkında tutuklama kararı bile veriliyor.

“Petek’in çalıştığı hukuk bürosunun ortağı TUSKON’un avukatı”

 

– Reşat Petek Yimpaş’ta yönetim kurulu üyesi olmanın keyfini çıkarttıktan sonra avukatlığa atılmaya karar veriyor. İstanbul’da kurulu Togaöksüz hukuk bürosunda avukat olarak çalışmaya başlıyor. 2016 yılında ilginç bir ilişki ortaya çıkıyor. Biz de yeni fark ettik… Togaöksüz hukuk bürosunun ortağı olan avukat Faruk Öksüz, darbeden kısa bir süre önce 2016 Mart ayında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle aranırken tutuklanıyor. Faruk Öksüz aynı zamanda FETÖ/PDY’ye yakın olan ve birçok üyesi FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan TUSKON’un da avukatı…