07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Askerin IŞİD Usulü İnfazında Tüm Gerçekler

Askerin IŞİD Usulü İnfazında Tüm Gerçekler

Boğaziçi Köprüsü’nde teslim olan asker boğazı kesilerek öldürüldü. IŞİD usulü infaz sonrasına ait fotoğraflar Gazeteport’ta da yayınlandı. O resimler TSK dahil bir çok kesimde büyük rahatsızlık yarattı. AKPliler tepkiler büyüdükçe fotoğrafların 14 Haziran 2006’daki bir trafik kazasına ait olduğunu iddia etmeye başladı.

gj4-1

CNNTürk’ün internet sitesindeki 2006 yılına ait kaza haberinin capsleri  AKP yandaşları tarafından sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.  Photoshop ile yapılan fotoğraf  tarih de işaretlenerek elden ele dolaşmaya başladı.

yalan

Ancak paylaşılan caps’teki o tarihli habere CNN Türk’ün internet sitesinde girildiğinde haberin fotoğrafsız olduğu görülüyor. Yani boğazı kesilen askerle ilgili resim oraya photoshop’la yerleştirilmiş.

 

Untitled-2

Darbe girişimin olduğu 16 Temmuz 2016 09.55’de Akit Gazetesi IŞİD usulü infazı “Halk darbeci hainin kellesini aldı” diye haber de yaptı. Olayın sıcaklığı ile girilen bu haber daha sonra tepkiler artınca silindi.

akit1

Akit haberi sildi ama hala archive.org’ da haberin linki bulunuyor.

akitson

AKP yandaşı Akit Gazetesi sonra bir başka fotoğrafı koyarak haber yaptı.  Başlık ise “Askerin boğazını kestiler haberleri ellerinde patladı” idi. Bu haber de tartışmalı başka bir fotoğrafı kullandı. Akit kendi yaptığı sonra sildiği haberdeki fotoğrafı kullanmadı, sanki bu fotoğrafla haber yapılmış gibi manipülasyon yaptı.

akit2

“4 tanesini öldürdük sıra 5’inciye geldi”

“İstanbul’da darbe girişiminde bulunan ve daha sonra teslim olan bazı askerlerin öldürülmesine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde kalabalığı yönlendiren bir kişinin “4 tanesini öldürdük sıra 5.’ye geldi” dediği duyuluyor. Bu sırada kafası kanlar içinde bir asker yerde görülüyor. Bir kişinin “ne olur vurayım” dediği duyuluyor. Bir başka görüntüde ise yerde dövülen askerler işkence görürken bir kişinin bir başka askeri sopayla öldüresiye ezdiği görülüyor. Bir diğer görüntüde ise yerde öldürülmüş bir askerin tekmelendiği görülüyor. Askerlerin dövüldüğü sırada etrafta çok sayıda polisin olması da dikkat çekiyor.

İşte o görüntüler;