07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Amerika’dan Al Haberi
Amerika’dan Al Haberi

Amerika’dan Al Haberi

NATO Savunma Bakanları toplantısına katılmak üzere Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Belçika’yı ziyaret edecek olan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter,  Irak ile Suriye’deki gelişmeleri görüşmek üzere Ankara’ya geldi. Carter, “Türkiye ve Irak prensipte anlaştı” dedi.

ABD Savunma Bakanı Carter’ın uçağı, Esenboğa Havalimanı’na saat 08.30 sıralarında iniş yaptı. Carter, 20-27 Ekim tarihleri arasında NATO Savunma Bakanları toplantısına katılmak üzere Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Belçika’yı ziyaret edecek.

Program çerçevesinde ilk olarak Türkiye’yi ziyaret eden ve Türk yetkililerle bir araya gelecek olan Carter, Türkiye’deki temaslarında bölgedeki güvenlik konularının yanı sıra Irak ve Suriye’deki gelişmelerini görüştü.

Carter: Türkiye ve Irak prensipte anlaştı

ABD Savunma Bakanı Carter Musul için Türkiye ve Irak’ın prensipte anlaştığını duyurdu.

 

“Türkiye’nin IŞİD’e karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz.”

 

“Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Hudut güvenliğinizin sağlanması için tedbir almanızı destekliyoruz. Türkiye’nin IŞİD’e karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz. Türkiye ile bazen görüş ayrılıklarımız olabilse de, prensiplerde daima mutabıkız. Terörizmin her türlüsüne karşı çıkmak da bu prensipler arasındadır. Neticede, aynı amaçlara nasıl ulaşılabileceği hususunda izlenecek yöntemlerde farklılıklarımız olabliyor, ama iki yakın müttefik olarak her konunun üzerinde çalışarak bunları aşabiliriz”