07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Alnına TC Yazdılar

Alnına TC Yazdılar

Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 6 kız öğrenci, 20 yaşındaki Diyarbakırlı R.E’nin evini basarak alnına rujla T.C. yazdı. Eline Türk bayrağı vererek fotoğraflarını çekip WhatsApp’ta paylaştılar.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Faruk Kırtay’ın haberine göre, Yalova’nın Çınarcık ilçesinde Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 6 kız öğrencinin Kürt kız öğrencinin evini basarak; dövüp, psikolojik işkence yaptılar. Alnına zorla rujla “T.C.” yazıp, eline Türk bayrağı tutuşturup resmini çekerek Whatsapp’tan paylaştılar.

Nefret suçu

 

“Saldırganlar serbest bırakıldı”

Aynı okulda okudukarı arkadaşlarına işgence yapan Y.Ç., C.S., G.K., M.D., E.Ü., A.K. adlı 6 kız öğrencinin  Diyarbakırlı R.E ve arkadaşı B.O’nun “Darp raporu” alarak  olan şikayetleri üzerine ifadeleri alındı.  6 öğrenci daha sonra serbest bırakıldı.

“Diyarbakırlı olmam ve ismimin Kürtçe olması nedeniyle bunu yaptılar”

Diyarbakırlı R.E. o anları anlattı;

-Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda birlikte okuduğumuz 6 kız öğrenci B.O ile birlikte oturduğumuz eve geldi. Kapıda bir de gözcü olarak bir erkek arkadaşları vardı. İçlerinden Y. O. ile geçen yıl aynı evi paylaşmıştık. Bir süredir kendisiyle husumet halindeydik. Üzerime çullandılar. ‘Sen Diyarbakırlısın, bizleri de sevmezsin, sana sevdirmesini biliriz’ diyerek alnıma rujla T.C. yazdılar. Saçlarımı çekip yakmak istediler. Çeşitli yerlerime vurdular. Evimde bulundurduğum Türk bayrağını da elimde tutmamı isteyip bu şekilde fotoğraflarımı çektiler ve bu fotoğrafları da paylaştılar.

Nefret suçu1

“Evimdeki bayrakla bana işgence yaptılar”

-Herhangi bir siyasi parti ve derneğe bile üye olmadığını Kürt ve Diyarbakırlı olduğu için bunları yaşadığını söyleyen R.E, “Türk bayrağını evimde yatağımın başucunda saklıyordum. Eve geldiklerinde de bu bayrağı alıp, bana bayrakla işkence yaptılar. Sözlü ve fiili tacizde bulundular. Emniyet müdürlüğüne başvurumu yaptım ve zanlılardan şikâyetçi oldum. İfadeleri alındıktan sonra serbest kaldılar. Geçirdiğim travmadan dolayı 10 günden bu yana okula gidemiyorum. Bizleri sürekli tehdit ediyorlar” dedi.

Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’ndan yapılan açıklamada, olayın okul dışında gerçekleşen bir asayiş olayı olduğu, adli soruşturmanın sonuçlanmasının ardından idari bir soruşturmanın açılacağı belirtildi.