07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Almanya’daki Türklerin Başbakanı Benim”
“Almanya’daki Türklerin Başbakanı Benim”

“Almanya’daki Türklerin Başbakanı Benim”

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den Almanya’daki Türklere uyarı… Alman ARD televizyonuna röportajveren Merkel, Almanya’da yaşayan Türklere çağrıda bulundu ve ‘Türkiye’de yaşanan sorunları Almanya’ya taşımayın’ uyarısında bulundu.

Almanya’da başbakanlığın açık kapı günü vesilesiyle kamusal kanal ARD’nin sorularını yanıtlayan Başbakan Angela Merkel, Almanya’da yaşayan Türklere şöyle seslendi;

“Almanya’daki Türklerin başbakanı benim”

“Yapmamız gereken ilk ve en önemli şey, Türkiye’deki çatışmaları Almanya’ya taşımamak. Bunun yerine ülkemizin kalkınmasında yer alırlarsa, büyük memnuniyetle karşılanırlar.Hep söylüyorum, ben Almanya’daki Türkiye kökenlilerin de başbakanıyım”

Daha önce de sadakat çağrısı yapmıştı 

31 Temmuz’da Köln’de düzenlenen mitingin Alman kamuoyunda “Türkler Erdoğan’ın emrinde” tartışması başlatması üzerine Merkel, Türkiye kökenlilere sadakat çağrısı yapmıştı.

Merkel 1 dönem daha seçilirse rekor kıracak

Almanya’daki anketlere göre halkın yarısı, 2005’ten beri 3 dönemdir başbakanlık yapan Angela Merkel’in 4. kez başbakan olmasını istenmiyor. Dün ARD’ye verdiği mülakatta 2017 genel seçiminde aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini belirten Merkel, bir dönem daha seçilirse, Almanya’da en uzun süre başbakanlık yapan Helmut Kohl’ün rekorunu egale edecek. Dün Bild am Sonntag gazetesinin yayımladığı Emnid anketi ise Merkel’in 4. kez başbakanlığına karşı olanların oranını yüzde 50, destek verenlerin oranını yüzde 42 olarak gösterdi. Merkel‘i bu noktaya sığınmacı politikası getirdi. Geçen yıl 1 milyon müteci kabul eden Almanya’ya bu yıl da 300 bin mültecinin gelmesinin beklendiği açıklandı.a