07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Almanya’da Terör Paniği
Almanya’da Terör Paniği

Almanya’da Terör Paniği

Almanya’nın Münih kentindeki bir alışveriş merkezinde silahlı saldırganlar etrafa rastgele ateş açtı.Yerel basına göre en az 15 ölü var.

Alman basınında yer alan haberlerde Münih’in Moosach ilçesindeki “Olympia-Einkaufszentrum” adlı alışveriş merkezinde silah sesleri duyuldu. Alışveriş merkezine çok sayıda polis sevk edildi.

Alman Haber Ajansına açıklama yapan Münih polisi can kaybı olup olmadığını açıklamazken saldırının “büyük bir olay gibi göründüğünü” belirtti.

Alman basını: 15 ölü

Almanya’da yayın yapan Abendzeitung gazetesi ise saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Reuters’a telefonla bağlanan ve olay anında alışveriş merkezinde olan bir vatandaş ‘çok sayıda el ateş edildiği’ bilgisini verdi.

ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 3 ÖLÜ

Almanya’da yaşanan saldırının ardından Almanya İçişleri Bakanlığı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Çok sayıda da ağır yaralının olduğu belirtildi.

Almanya polisi yaşamını yitirenlerin sayısını 8 olarak açıkladı.

Reuters’ın dünya basınına son dakika haberi olarak duyurduğu bilgiye göre, akşam saatlerinde Münih’te olağanüstü hal ilan edildi.

Özel Kuvvetler olay yerinde

Alman Özel Kuvvetleri olay yerine geldi. Münih’teki bütün metro seferleri güvenlik sebebiyle durduruldu.Metro seferlerinin durdurulmasının ardından tren seferleri de iptal edildi.Münih’ten çıkamayan turistlere ve evlerine dönemeyen kent sakinlerine açık kapı hashtagi ile evler açılıyor.