07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Akşener O Ülkücülere Sahip Çıktı
Akşener O Ülkücülere Sahip Çıktı

Akşener O Ülkücülere Sahip Çıktı

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, “FETÖ’nün MHP’ye sızma operasyonu” adı altında gözaltına alınanlar Tayyip Erdoğan’ı aradı. Akşener, telefonla ulaşamayınca Erdoğan’a faks göndererek, bu isimlerin FETÖ ile bağlantısı olmadığını belirtti.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre, MHP’den ihraç edilen genel başkan adayı Meral Akşener, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan “FETÖ’nün MHP’ye sızma operasyonu” adı altında gözaltına alınan destekçilerine sahip çıktı. Akşener gözaltına alınan isimlerle ilgili “bir yanlışlık olduğu” gerekçesiyle  Tayyip Erdoğan’ı aradığı, telefonla ulaşamayınca faks gönderdi.

“Onlar FETÖ ile mücadele etmiş Türk Milliyetçileri”

Akşener’ faksta şu ifadeleri kullandı;

“Operasyon kapsamında kendisini destekleyen isimlerin gözaltına alınmasının dikkat çekici.Türk milliyetçisi isimleri FETÖ’cü ilan etmek son derece yanlıştır. Bu isimler FETÖ’yle mücadele eden isimlerdir.”

Cumhurbaşkanlığı’ndan da Akşener’e, “bu isimlerle ilgili iddiaların incelendiği” yönünde bilgi verildiği kaydedildi.

33 kişi gözaltına alınmıştı

Bayramdan önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “FETÖ’nün MHP’ye sızma operasyonu” adı altında operasyon başlatılmıştı. Başsavcılığın 33 kişi hakkında gözaltı kararı verdiği isimler arasında, bazı gazeteciler dışında, Güldaş Aktüel Tekstil Şirketi’nin sahibi işadamı Adnan Osman Güldaş, Aker Eşarpları’nın sahibi İzzet Aker, “Selam Tevhit Kumpası davasında Gülen cemaatiyle bağlantılı olduğu saptanan polislerin avukatlığını yaptığı gerekçesiyle” İrfan Sönmez, Zeynel Abidin Kıymaz ve tutuklu Mümtaz’er Türköne de bulunuyor.

“FETÖ’cülere karşı uyanık olun”

Öte yandan MHP’nin 18 Mart 2018’de gerçekleştireceği olağan kurultay süreci 9 Ekim’de ilçe kongreleriyle başlayacak. MHP yönetiminin il ve ilçe kongrelerinde “kurultay sürecinde muhaliflere destek veren delegeler başta olmak üzere il ve ilçe yöneticilerini tasfiye etmesi bekleniyor. İl ve ilçe kurultaylarında MHP yönetiminin dikkate alacağı konu ise “FETÖ yapılanması.” MHP, özellikle kurultaylar sürecinde “FETÖ’cülerin partiye sızmasını önlemek” için adaylıklarda sıkı bir denetime gidecek. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de kurultaylara ilişkin partililere “FETÖ’cülere karşı uyanık olun” uyarısında bulunduğuna dikkat çekiliyor.