07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 7 Haziran’dan Sonra 257 Şehit
7 Haziran’dan Sonra 257 Şehit

7 Haziran’dan Sonra 257 Şehit

Türkiye’de 7 Haziran genel seçimlerinden sonra ‘çözüm sürecinin buzdolabına konulması’ terörü yeniden tırmandırdı. 7 Haziran’dan bugüne kadar 257 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Çözüm sürecinin askıya alındığı 7 Haziran seçimi ile 1 Kasım seçimleri arasında 167 güvenlik görevlisi şehit oldu. 1 Kasım seçimlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu’da uygulanan sokağa çıkma yasakları ile yaşanan çatışmalar artarak devam etti.

PKK’nın şehir merkezlerine kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasındaki çatışmalar daha da şiddetlendi.  1 Kasım 2015-5 Ocak 2016 tarihleri arasında toplam 53 güvenlik görevlisi şehit oldu. Yeni yıla girilirken şehit haberleri hala gelmeye devam ediyor.

7 Haziran’dan bugüne kadar 257 Şehit

7 Haziran 2015’ten sonra ülkede bugüne kadar toplam 257 şehit verildi. 1 Kasım 2015-5 Ocak 2016 tarihleri arasında meydana gelen olaylar ve şehit sayıları şöyle:

-4 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 2 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi.
-5 Kasım: Diyarbakır Dicle ilçesi kırsalında PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada Uzman Çavuş Beytullah Tercan şehit oldu, bir astsubay da yaralandı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan bir polis memuru da şehit oldu.
-7 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Uludere ilçesi Karaçalı Tepe Bölgesi’nde icra edilen keşif faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden yerleştirildiği değerlendirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.
-10 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, 10 Kasım 2015 saat 05.10’da Şemdinli’den Yüksekova’ya intikal eden konvoyun teröristlerin saldırısında bir askerin şehit olduğunu bildirdi.
-10 Kasım: Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’lar polis aracına bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı.
-10 Kasım: Eskişehir Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevliyken geçici görev nedeniyle bulunduğu Hakkari’de 10 Kasım’da askeri konvoya düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralanan Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş, tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu.
-11 Kasım: Şırnak Silopi ilçesi’nde teröristlerin yola döşediği bombanın infilak ettirilmesi sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede Özel Harekat polisi şehit oldu.
-11 Kasım: Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda çıkan çatışma bir teğmen şehit oldu.
-13 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, Van’da 1 askerin şehit, 3 askerin de yaralandığını bildirdi.
-13 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, saat 12.20’de Diyarbakır Lice bölgesinde yol emniyeti faaliyeti icra eden unsurların arazide tertiplendiği mevzide, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin infilak etmesi sonucu 2 askerin şehit olduğunu duyurdu.
-22 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, 22 Kasım 2015 tarihinde saat 17.55’de Diyarbakır ili Sur ilçesinde bir zırhlı aracın kaza yapması sonucu yaralanan üç askerden birisinin şehit olduğunu açıkladı.
-23 Kasım: Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Silvan ilçesinden dönen askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan 3 askerden biri tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Silvan’da 5 Kasım’da yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı da tedaviye cevap veremeyerek şehit oldu.
-23 Kasım: Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, trafik polisi ekip aracına uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı.
-24 Kasım: Şırnak’ın Cizre ilçesi Yafes Mahallesi’nde Hayati Bilgin Jandarma Sınır Karakolu’nun çevresine beton duvar örme çalışmaları sırasında PKK’lı teröristlerin açtığı ateşte ağır yaralanan 1 komiser, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
-28 Kasım: Diyarbakır’da Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü çatışmada 2 polis memurunun da şehit olduğu açıklandı.
-30 Kasım: Sokağa çıkma yasağının ve operasyonların sürdüğü Mardin’in Derik ilçesinde sabah saatlerinde teröristlerce askeri bir araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.
-3 Aralık: Mardin’de teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu Uzman Çavuş Ergün Karaca şehit oldu.

-5 Aralık: Diyarbakır’ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada, keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru da yaralandı.
-5 Aralık: Genelkurmay Başkanlığı, saat 16.30’da Şırnak ili Cizre ilçesinde bir özel araca düzenlenen silahlı saldırı sonucunda iki güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, biri ağır olmak üzere iki askerin de yaralandığını bildirdi.
-8 Aralık: Mardin’in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada ağır yaralanan özel hareket polisi İsmet Bilgin, şehit oldu.
-9 Aralık: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kurşunlu Cami civarında bomba olabileceğine yönelik çalışmalar sırasında uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda polis memuru Haydar Çetin şehit oldu.
-15 Aralık: Diyarbakır’da polise yönelik düzenlenen bombalı saldırıda Ankara’dan takviye için gönderilen 1’i şube müdürü 2 polis şehit oldu. 3 polis de yaralandı.
-18 Aralık: Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.
-19 Aralık: Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi’nde çıkan çatışmada, PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı.
-20 Aralık: Şırnak’ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonlarda 1 asker şehit oldu.
-21 Aralık: Diyarbakır’ın Sur Sur ilçesinde sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada PKK’lı teröristlerin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu bir uzman çavuş şehit oldu.
-21 Aralık: Bitlis’te, terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu. 1’i ağır, 9 asker de yaralandı.
-22 Aralık: Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde dün 2 askerin şehit düşmesi ve 8 askerinde yaralanmasından sonra bölgede başlayan operasyonlarda 1 asker daha şehit düştü. Operasyonlarda örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçilirken, 2 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.
-22 Aralık: Şırnak’ta PKK’lıların devriye görevi yürüten polis zırhlı aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis de yaralandı.
-23 Aralık: Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi’nde bugün PKK’lıların sokağa önceden yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu, 5 asker ile yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı.
-25 Aralık: Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ve PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.
-27Aralık: 18 aydır GATA’da tedavisi devam ederken kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Er İsa Karakaş (23) memleketi Gaziantep’te toprağa verildi.
-27 Aralık: Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ilçesinde Zırhlı Kobra Aracının geçişi sırasında önceden yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi ile 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.
-28 Aralık: Şırnak’ın sokağa çıkma yasağı bulunan Silopi İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.
-1 Ocak: Şırnak’ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi’nde PKK’lılarla bu gece çıkan çatışmada 1 Özel Harekat polisi şehit oldu, 4 polis memuru da yaralandı.
-1 Ocak: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’nın kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polislere bombalı saldırı düzenlendi. Bir hendeğe konulan bombanın patlatılması sonucu 2 polis şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi yaralandı.
-4 Ocak: Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde gece PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu.
-4 Ocak: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle yaralanan Özel Harekat polisi Musa Yüce, tedavi gördüğü Asker Hastanesi’nde şehit oldu.