07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 2016 Panorama
2016 Panorama

2016 Panorama

İşte 2016 yılında Gazeteport’ta en fazla okunan haberler;

-TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Kanlı ve Karanlık Geçmişi

TBMM’nin 27 Başkanı  İsmail Kahraman oldu. Medya onun geçmişini yazdı ama bir şeyi yok saydı. İsmail Kahraman’ın kanlı ve karanlık geçmişini Gazeteport yazdı… Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) dönemi. O dönemde ülke tarihinin karanlık bir olayı ve cinayeti vardı.

16 Şubat 1969 tarihinde 6. Filo’yu protesto etmek için sol görüşlü gençler tarafından Beyazıt Meydanı’nda bir protesto mitingi düzenlendi. Beyazıt’ta toplanırken sağ görüşlü militanlar da saatler öncesinden Taksim’e geldi. Kamyonlarla ve otobüslerle Anadolu’nun her yanından taşınanlar Dolmabahçe’ye toplandılar ve tekbirlerle cihad namazı kıldılar. Taksim Parkı’nda da toplu namaz kılan sağ görüşlü kalabalık ellerinde taş ve sopalarla alana giren sol görüşlü protestocu gruba saldırdı. Bu saldırı sonrası Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan bıçaklanarak öldürüldü.İşte bu MTTB’nın o dönemdeki yöneticisi şimdi Meclis Başkanlığına aday gösterilen İsmail Kahraman’dı…

kanli-pazar2-597x396

 

-Ensar Vakfı’ndaki çocuk istismarının üzeri böyle örtüldü

erdogan1

Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarında bulunan 45 öğrenciye tecavüz edildi.…Tecvüzcü öğretmen Muharrem Büyüktürk tutuklandı…Ensar ve KAİMDER ev ve yurtlarında yaşanan çocuk istismarları tam anlamıyla bir skandala dönüş. Skandalın önce üzeri örtülmeye çalışıldı, sonra da Ensar Vakfı dışında tutulmaya çalışıldı. Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu Muharrem tecavüz sanığı Muharrem Büyüktürk’ü tanımadığını açıkladı.  Ancak Dilberoğlu’nun tecavüzcü öğretmenle vakfın açılışında kolkola fotoğrafları çıktı.

İl milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Karaman Valisi ilde Ensar ve KAİMDER yurt ya da evleri yok diyerek yalan söyledi. Hatta Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu mahkemeye imzalı yalan beyanda bulundu.

Skandallar ortaya çıkmasına rağmen o milli eğitim müdürü hala görevinin başında. Vali Murat Koca ise merkeze alındı. Ensar Vakfı’nda yaşanan skandal tecavüzcü öğretmene verilen ceza ile kapatıldı. Tecavüze uğrayan çocuklar ve aileleri Ensar Vakfı ve KAİMDER’den şikayetçi olmamaları için ağır baskıya maruz kaldı.

 

 

 

 -Adıyaman Gerger İmam Hatip’te Ensar’daki İstismarların Kopyası

adiyaman01-1

Adıyaman Gerger İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan çocuk istismarı ile Karaman Ensar Vakfı ve KAİMDER’de yaşanan istismar birbirinin kopyası gibi. İki olayın benzerlikleri yerel bir sitenin haberi yapması ile başlıyor. Sonrası ise üstünü örtme telaşı, denetimsizlik ve suçun üstüne örtme üzerine kurulu. Haberi yapan Fırat Gerger haber sitesinin editörü Özgür Boğatekin’in evi gece polislerce basılıp haberi silmesi istendi. Baskıya dayanamayan Boğatekin haberi sildi. Ama sonra gece yarısı haberi tekrar girdi. Baskılar daha da yoğunlaştı.

 

 

 

-Binali Yıldırım’ın yazılmayan geçmişi 

2sdx3xwt

Ahmet Davutoğlu’nun “Saray Darbesi”ile görevden alınması sonrası yeni emanetçi başbakan/genel başkan adayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Peki kim bu Binali Yıldırım?

-15 Temmuz darbe girişimininde karanlıkta kalan sorular 

manset3-1

15 Temmuz 2016’da Türkiye tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadı. FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin karanlıkta kalan sorular vardı. O soruları da Gazeteport gündeme taşıdı.

-Yeni Dünürler ve Sır Cinayet 

sir-cinayet-mert-bayraktar

Erdoğan ailesinin yeni dünürleri Bayraktar ailesini sarsan cinayet 2012 yılında oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri için insansız hava araçları yapan Özdemir Bayraktar’ın şirketinde çalışan ve muhasebesine bakan yeğeni Mehmet Mert Bayraktar Sarıyer’de bulunan evinde boğazı kesilerek vahşice öldürüldü.

-Bu bir Erdogan  Yönetimi Deşifresidir… Ülkeyi Cehenneme Çeviren Kronoloji

basliksiz-1-41

Türkiye 13 yılda bombaların patladığı can güvenliğinin olmadığı Ortadoğu ülkesine döndü. Tayyip Erdoğan idaresinde nasıl bu günlere gelindi? Onun için kronolojik bir 13 yıla bakmak gerekiyor.

-Soyadı Cengiz Olunca Ölüm Kaza Yapıldı

cengizkaza

17-25 Aralık’ta servis edilen ses kayıtlarında “milletin a… koyacağız” diyen yandaş işadamı Mehmet Cengiz’in oğlu Ahmet Cengiz gecen Temmuz ayında Üsküdar Kısıklı’da karıştığı bir kazada, motokurye arkadaşının arkasında oturan 20 yaşındaki Musa Akan’ın  ölümüne yol açtı. Kaza sonrası Ahmet Cengiz gözaltına bile alınmadı. Musa Akan’ın ailesinin şikayeti üzerine dava açıldı. Ancak dava da taksirle ölüme neden olmaktan açıldı. Yani kasıt olmaksızın ölümden kusurlu olmaktan. Olay anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Mahkeme dosyasına da giren görüntüler taksirle ölüme neden olmuş gibi görünmüyor…

– Cübbeli’nin Damadı Nasıl Palazlandı ?

untitled-1-56

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü kızı Yüsra’yı Esat Palazoğlu ile 5 yıldızlı Four Seasons İstanbul at the Bosphours Otel’de evlendirdi. Bu düğünün dikkat çeken bir çok tarafı var. Cübbeli Ahmet Nakşi İsmail Ağa Cemaatine mensup damat ise Nakşi tarikatından. Yani bir tarikat evliliği yapıldı. Peki kim bu Palazoğulları? işte bu sorunun yanıtı aynı zamanda AKP döneminin de bir aynası. Kendi halinde bir Nakşi ailesinin RTE/AKP döneminde servet ve nüfus sahibi bir statüye yükselmesi öyküsü aynı zamanda.

Jetle Künefe Servisi Yapan Adamı Tanıyalım

ekim1

Yunanistan’ın ünlü tatil adası Mikonos’a özel jetiyle künefe servisi yaptırmasayla adı duyulan işadamı Ekim Alptekin AKP döneminde büyüyen işadamlarından. 1977 yılı Ankara doğumlu. 2011 yılında kurulan EA İnşaat şirketiyle İstanbul gayrimenkul sektörüne girdi. Kartal Kule ve Beykonak Evleri projelerini yaptı. Ekim Alptekin ABD’de jet motoru üreten Eclipse’nin de ortakları arasında bulunuyor …İşte jetle künefe servisi yapan Ekim Alptekin’in tuhaf ilişkileri…

-Bu Üç Yazının Hesabını Ver Hüseyin Gülerce

hgulerce

Türkiye güne “Şike davasında kumpas” iddialarına ilişkin İstanbul merkezli olmak üzere, 28 ilde eş zamanlı operasyonla başladı. Operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunanlar arasında, gazeteciler, polis şefleri ve avukatlar da bulunuyor. Bu isimler arasında 3 Temmuz’un  en kilit isimlerinden biri olan Hüseyin Gülerce yok. Çünkü Hüseyin Gülerce Cemaat safından AKP safına geçti. Oysa Hüseyin Gülerce 3 Temmuz’un en önemli figürlerinden biriydi. Hayatında hiç futbolla ilgisi olmamış Hüseyin Gülerce 3 Temmuz sürecinde 3 tane krtik yazı yazdı ve bu yazıyla operasyonu hem manipüle etti hem de perde arkasından yönetti. Hüseyin Gülerce’nin rolünü anlamak için Gazeteci Mustafa HOŞ’un “Abluka” kitabındaki Hüseyin Gülerce bölümünü hatırlamak gerekiyor.

– Erdoğan Nasıl Utandırıyor? 4 Cevap

erdoo

Bulgaristan ile Vaiz Ataşe Krizinin Perde Arkası…”Erdoğan 20 Milyon Dolar Gönderdi”

1z-1

RTE/AKP iktidarının Mısır, İsrail, Suriye, Rusya, Irak, Rusya, Libya son olarak Ekvador’da dayak derken kavga ettiği ülkelere Bulgaristan’da eklendi. Bulgaristan, Burgaz Başkonsolosluğu’nda görevli ataşe Uğur Emiroğlu’nu ‘istenmeyen adam’ ilan ederken, Türkiye ise cevap olarak Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov’u ‘istenmeyen adam’ ilan etti. Bulgaristan’ın  ataşe Uğur Emiroğlu’nu “Non persona grata” yani ‘istenmeyen adam ilan etmesinin gerekçesi “dinci faaliyet.” Bulgaristan Türk ataşenin ülkeyi terk etmesi içim 72 saat süre tanıdı. Peki kim bu Uğur Emiroğlu ve Bulgaristan Krizi’nin perde arkasında ne var?

 

 

 

-Para İle Avutulan Bir Hayatın Son Virajı

sinan-cetin-ruzgar-cetin-1074045h

Beşiktaş’ta alkollü araç kullanarak bir polisin göz göre göre ölümüne neden olan yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin hep olaylarıyla gündeme geldi.  Magazin sayfalarıyla birlikte  3. sayfa haberlerine konu olan Rüzgar Çetin’in geçmişte kalan  olayları saymakla bitmiyor.

 

 

 

 

 

Düşen Uçak ve Tuhaf İlişkiler

bayindir

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nden  Tecnam P2006T tipi çift motorlu eğitim uçağı, Ergene İlçesi’ne bağlı Ahimehmet Köyü yakınlarında teknik rıza nedeniyle tarlaya düştü.  Düşen uçak’ta pilot Yusuf Akşahin ve öğrenci Alper Oran hayatını kaybetti. Uçağın düşüşü haber oldu ama sahibinin geçmişi ve şirketi haberlerde yer almadı. Düşen uçağın sahibinin adı İbrahim Faruk Bayındır. Uçak ise Tarkim Uçuş Okulu.

 

 

-Türk Askeri Figüran Yapıldı

unnamed

Suudi Arabistan’da, 20 ülkenin askerlerinin oluşturduğu İslam Ordusu’nun ilk tatbikatı sona erdi. Kuzeyin Gök Gürültüsü adıyla düzenlenen tatbikat yaklaşık 3 hafta sürdü.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı Suudi Arabistan’da tamamlanan Kuzeyin Gök Gürültüsü tatbikatı sonrası İslam Ordusu’nun görüntüleri yayınlandı. Törenlerde Türk Ordusu böyle figüran yapıldı.

– AKP Taht Oyunları

gulrte

AKP’de Ahmet Davutoğlu’nun saray müdahalesiyle görevden ayrılması sonrası yaşanan iç çalkantı 15 Temmuz darbe girişimiyle rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden iç çalkantı açıkça ifade edilir hale geldi. Yandaş medya haberlerinde Abdullah Gül’ün Ali Babacan ve Abdulkadir Aksu ile birlikte Ürdün’de Tony Blair ile gizli bir toplantı gerçekleştirdiği ileri sürülüyor. Bu toplantıda “Erdoğan sonrası oluşum”un ele alındığı ve İngiliz destekli bir ayrışma olacağı belirtiliyor.

 

 

16 Maddede RTE’nin IŞİD Karnesi

isid-nigde-davasi-660x330

Türkiye Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren IŞİD’e  destek veriyor mu? MİT tırları ile başlayan tartışma dünyanın da gündeminde.İşte 16 Madde ile bu tezi güçlendiren olaylar silsilesi.

Suriye, “Türkiye’nin Vietnamı”na Dönüşebilir

ibrahim-1

Türkiye’nin de önemli bir aktör olduğu Ortadoğu coğrafyası, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar savaş ve gerilim içerisinde. Haber bültenlerinden her gün üzerimize yeni haritalar, yeni paylaşımlar, yeni kan yağmurları yağıyor. Öte yanda da iç dinamiklerde konuştuklarımız, Ortadoğu’nun gündemine uzak değil. İşte dehşet çocuk tecavüzleri, kadın cinayetleri, nefret suçları, ırkçılık, mezhepçilik, yobazlık ve katliamlar. Geçen hafta, BirGün kitap, bu dağınık ve çok bilinmezli coğrafyayı daha kolay algılamamız için, “Ortadoğu’yu Anlama Kılavuzu”nu okurlarıyla buluşturdu. BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ve yine BirGün’den Can Uğur’un derlediği ‘kılavuz’ kitap, Türkiye’den ve dünyadan önemli entelektüellerin makalelerinden oluşuyor.“Ortadoğu’yu Anlama Kılavuzu”nun önsözünü kaleme alan Barış İnce, “Kitap, anlamayla yetinmeyip, değiştirmek isteyenlerin kılavuzu” diyor. Son dönemi algılamak için bu parlak çalışmaya imza atanlardan Ortadoğu uzmanı İbrahim Varlı’yla “kılavuz”u ve Ortadoğu’yu konuştuk.

 

-İmtiyazlı Uşak: Trabzonspor

basbakan-erdogan-trabzonspor-haciosmanoglu

3 Temmuz Davası’nın “odak” kulüplerinden biriydi. Sonra bir el devreye girdi “mağdur” duruma düşürülüp ‘proje takım’ yapıldı. Proje olmasına projeydi ama bir türlü 4. büyük sıfatına uygun başarı gelmedi. Son şampiyonluk 1983-84 yılındaydı. Yakın tarihte en büyük başarı 2009-10 yılında Türkiye Kupası alındı. Sportif başarıda sıradan bir Anadolu takımı ama transfer harcamasında 3 büyüklerle yarıştı. Yarıştırıldı demek daha doğru. Biraz geriye doğru gidelim. Wikileaks belgelerinde Trabzonspor vardı. Gizli ibareli raporun 7.maddesinde Erdoğan’ın futbolu siyaset için kullandığı ve örtülü ödenekten para aktarıldığı söyleniyordu. 3 Temmuz’un hasıraltı edilen tapelerinde zamanın başkanı Sadri Şener Spor-toto’dan siyasi baskı ile paranın nasıl alınacağını anlatıyor sonra da 6 Trilyonluk işin 1 trilyona bitirileceği konuşuluyordu. Mesela bu 5 trilyon ne oldu, hiç konuşulmadı. 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun önemli ismi Rıza Sarraf’ın Trabzonspor’a 1 Milyon Euro vermesi.. Yine Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Aliağaoğlu için “ Ne zaman para istesek veriyor” demesi. Ya da yılda 9-10 Milyon dolar gelir getirecek HES sahibi yapılması…3 Temmuz Davası’nın “odak” kulüplerinden biriydi. Sonra bir el devreye girdi “mağdur” duruma düşürülüp ‘proje takım’ yapıldı. Proje olmasına projeydi ama bir türlü 4. büyük sıfatına uygun başarı gelmedi. Son şampiyonluk 1983-84 yılındaydı. Yakın tarihte en büyük başarı 2009-10 yılında Türkiye Kupası alındı. Sportif başarıda sıradan bir Anadolu takımı ama transfer harcamasında 3 büyüklerle yarıştı. Yarıştırıldı demek daha doğru. Biraz geriye doğru gidelim. Wikileaks belgelerinde Trabzonspor vardı. Gizli ibareli raporun 7.maddesinde Erdoğan’ın futbolu siyaset için kullandığı ve örtülü ödenekten para aktarıldığı söyleniyordu. 3 Temmuz’un hasıraltı edilen tapelerinde zamanın başkanı Sadri Şener Spor-toto’dan siyasi baskı ile paranın nasıl alınacağını anlatıyor sonra da 6 Trilyonluk işin 1 trilyona bitirileceği konuşuluyordu. Mesela bu 5 trilyon ne oldu, hiç konuşulmadı. 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun önemli ismi Rıza Sarraf’ın Trabzonspor’a 1 Milyon Euro vermesi.. Yine Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Aliağaoğlu için “ Ne zaman para istesek veriyor” demesi. Ya da yılda 9-10 Milyon dolar gelir getirecek HES sahibi yapılması…

 

-Kaos Suikastinde Karanlık Sorular

suikast2

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, katıldığı bir sergide düzenlenen suikast sonucu öldürüldü.  Suikast saatinden itibaren verilen bilgilerde önemli detaylar ve karanlık sorular var. İşte o soru ve detaylar?