07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 2 Gün, 20 Şehit, Büyük Acı
2 Gün, 20 Şehit, Büyük Acı

2 Gün, 20 Şehit, Büyük Acı

Van Çaldıran, Hakkari, Şemdinli ve Çukurca’da PKK saldırılarında 2 günde 20 asker şehit oldu. Türkiye’nin dört bir yanına ateş düştü.

Van’ın Çaldıran ve Ağırı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. 11 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiği bölgede 3 gündür devam eden operasyonlarda perşembe günü de 1 asker ile 3 korucu şehit olmuştu.

Çaldıran ve Doğubeyazıt yolu kapandı

Van’ın Çaldıran ve Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan bölgede operasyonlar devam ederken, karayolu da trafiğe kapatıldı. Çaldıran’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunyol Köyü’nden itibaren kapatılan yola yaklaşık 500 metre uzaklıkta önlem alan askerler, araçların geçişine izin vermiyor.

Çukurca’da çatışma: 3 asker şehit 20 asker yaralı

Hakkari’nin Çukurca İlçesi kırsalında devam eden operasyonlarda bu sabah çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3’ü ağır olmak üzere 20 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alındı. Hakkari Valiliği Çukurca kırsalında çıkan çatışmalarda şehit olan asker sayısının 7’ ye yükseldiğini açıkladı

Şemdinli Aktütün’de çatışma:5 şehit, 6 yaralı

Şemdinli’nin Aktütün bölgesinde yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında öğle saatlerinde çatışma çıktı. Pusu kuran teröristlerin açtığı ilk ateşle 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Helikopterle Fatih Kışlası’na getirilen yaralılar buradan ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürülün tedaviye alındı.

.