07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 2 Açıklama 1 Linç
2 Açıklama 1 Linç

2 Açıklama 1 Linç

Amedsporlu Deniz Naki, Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklama nedeniyle PFDK tarafından 12 maç ceza aldı ve PKK propagandası yaptığı iddiasıyla linç edilmek istendi…Ve Arda Turan…İspanya’nın dünyaca ünlü takımı Barcelona’da oynayan milli futbolcu Arda Turan ise benzer sözleri İspanya’da sarfetti. Ancak Arda Turan’ın sözleri  tepkisizce geçiştirildi… Çünkü Arda Turan’ın Tayyip Erdoğan sevgisi ve Barcelona’da oynaması bunda etkindi.

İşte 2 futbolcunun kelime kelime o açıklamaları…

 Arda Turan’ın İspanya’da verdiği o röportaj;

– Katalonya’nın düşüncelerine saygı duyuyorum. Ve tarzını, bu konudaki gelişmeler keşke benim ülkemde de bu şekilde olsa çok isterim yani konuşarak, demokrasiyle, paylaşarak çok güzel olurdu. İnsanlar ölmeden. Durum şu anda birazcık kötü. Ama işte sizin gösterdiğiniz demokrasi anlayışı hem İspanya’nın hem Katalonya’nın… Bizde de olabilir… İnsanlar ölmeden, konuşarak düzelebilir. Orada insanlar ölüyor. Burada da Katalonya ve İspanya arasında bir sürü konuşmalar tartışmalar oluyor. Ama demokratik şekilde. İnşallah benim ülkemde de böyle olur.

Bu da Deniz Naki’nin açıklaması;

-Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük)”