07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 2 Açıklama 1 Büyük Şüphe
2 Açıklama 1 Büyük Şüphe

2 Açıklama 1 Büyük Şüphe

Tayyip Erdoğan’dan sonra Binali Yıldırım’ın açıklamaları 15 Temmuz şüphelerini artırdı. Erdoğan’ın darbe günü ” Bu hareket Allah’ın bize büyük bir lütfudur” sözlerinden sonra Yıldırım da dün “Başkanlık sisteminin kapısı 15 Temmuz’da açıldı” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, televizyonların ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.Binali Yıldırım sorulara verdiği bir yanıtta çok tartışılacak şeyler söyledi. Yıldırım ” Başkanlığı getirip Cumhurbaşkanı üzerinden tartışırsak doğru yere varamayız. Başkanlık sisteminin kapısı 15 Temmuz’da açıldı. Bundan sonra Türkiye’de buna benzer sorunlar yaşanmaması için yeni bir sisteme ihtiyaç var bu da Başkanlık sistemi.” dedi.

Tayyip Erdoğan da darbe gecesi geldiği Atatürk Havalimanı’nda ” Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir. Ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler. Bunu peşinen söyleyeyim. Burada milletin oylarıyla iş başına gelmiş bir hükümeti hazmedeyişi onlar için bitiş olmuştur.
Biz bu yola başımızı koymuşuz. Biz buraya canımızla kefenimizle yola çıkmışızdır. Bu hareket Allah’ın bize büyük bir lütfudur.” demişti.

Erdoğan ve Yıldırım’ın bu açıklamalarından sonra darbe bilindiği halde önlenmedi mi şüpheleri daha da arttı.