07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 10 Çocuğa İstismar Kesinleşti
10 Çocuğa İstismar Kesinleşti

10 Çocuğa İstismar Kesinleşti

Ensar Vakfı’na ait evlerde kalan öğrencilere 45 öğrenciye tecavüz iddiasıyla tutuklanan ilkokul öğretmeni 54 yaşındaki Muammer B.’nin, vakıf ve dernek evlerinde kursa gelen ilkokul ve ortaokulda okuyan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu açıklandı. Öğrencilerin köylerde oturan aileleri tarafından okuması için kent merkezine gönderilen ve bu tür vakıflar aracılığıyla barınma ihtiyacını karşılanan çocuklar olduğu belirtildi. Cinsel istismara uğrayan öğrencilere psikolojik destek verilmeye başlandı.

Ensar Vakfı’na ait evlerdeki tecavüz skandalı Konya’da bir hastanede çocuk psikiyatrisine giden ve tecavüze uğrayan bir imam hatip ortaokul öğrencisinin karşılaştığı cinsel saldırıyı doktora anlatması ve ailesinin de Karaman Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıkmıştı..

10 Öğrencinin tecavüze uğradığı doktor raporuyla ispatlandı

Öğrenci velisinin suç duyurusu ardından Savcılık olayın bir öğrenci ile kalmayıp başka öğrencilerin de olabileceği olasılığını göz önüne alarak araştırmayı derinleştirdi. Yapılan araştırmada sınıf öğretmeni Muammer B.’nin, 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. İlkokul ve ortaokulda okuyan 10 erkek öğrencinin cinsel istismarına ilişkin Karaman Devlet Hastanesi’nden de rapor alınarak dosyaya konuldu.

Dosyaya gizlilik kararı konuldu

Polis tarafından gözaltına alınan ve sorgusunun ardından 4 Mart günü çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan öğretmen Muammer B.’nin hazırlık soruşturmasının bir hafta daha süreceği ve ardından da iddianamesinin de hazırlanacağı bildirildi.  Cumhuriyet Savcılığı, dosya için ‘gizlilik’ kararı koyarken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmen Muammer B., hakkında başlattığı idari soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.