07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 Reza 3 İddia
1 Reza 3 İddia

1 Reza 3 İddia

 

17 – 25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab Kara para ve “Ekonomik Cihad” suçlamasıyla ABD’de tutuklandı… Zarrab’ın nasıl yakalandığı konusunda 3 farklı iddia ortaya atıldı. Hürriyet ve Aydınlık gazeteleri, Sarraf’ın gitmeden önce CIA ve FBI ile görüştüğünü iddia ederken, Havuz Gazetesi Star ABD’yi ‘darbe teşebbüsü’ ile suçladı.

İşte o 3 farklı İddia;

Zarrab CIA Ajanına Rüşveti Peşin Verdi Ama…

İlk iddia Hürriyet Gazetesi Kelebek eki yazarı Cengiz Semercioğlu’ndan geldi;

-Reza Zarrab ABD konsolosluğundan biriyle arkadaş oldu, ABD’ye girişinde sorun olmasın diye ona 1 milyon dolar rüşvet verdi… Bu kişi CIA ajanı olabilir…Ancak Miami’ye indiğinde görevlilerin yanı sıra ilginç biri de onu karşılıdı. O adam Reza Zarrab’ın rüşvet verdiği  konsoloslukta çalışan adamdı.

Aydınlık Gazetesi Reza Zarrab’In FBI ile Görüştüğünü İddia Etti

Aydınlık gazetesi, ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf’ın, ABD’ye gitmeden önce FBI ajanlarıyla, İstanbul Tarabya’da görüştüğünü iddia etti. Sarraf’ın AKP’den destek bulamayınca 3 ay önce ABD ile temasa geçtiğini öne süren gazete, FBI’ın örtülü operasyonlar için kullandığı bir evde görüşmenin yapıldığını belirtti. Haberde, Sarraf’ın eve gelmeden önce birinci derece gizlilik seviyesi uygulandığı ve görüşmeden Türkiye’nin haberdar olmasının engellendiğini de öne sürüldü.

Havuz Medyası Bildiğiniz Gibi: Darbe Girişimi

Havuz Gazetesi Star ise, Rıza Sarraf’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde tutuklanmasının Türkiye’ye darbe girişimi olduğunu ileri sürerek, ABD’nin Gezi eylemleriyle başaramadığı darbeyi finansal sistem üzerinden yapmaya çalıştığını iddia etti. Gazete, ABD Başkanı Barack Obama ve Fethullah Gülen’in fotoğrafını kullanarak iddialarını sıraladığı haberinde, ABD’nin Fethullah Gülen Cemaati ve PKK üzerinden de darbe girişiminde bulunduğunu ancak başarılı olamadığını belirtti.

 

Wall Street Journal: 17 Aralık Gündemde Yok

Wall Street Journal gazetesi de Zarrab’ın tutuklanması ile ilgili bir makale yayımladı.Yazıda ABD’deki politik risk danışmanlığı yapan Teneo firmasından Wolfgango Piccoli, konuyla ilgili yorumda bulundu. ABD’deki davanın Türkiye’de üstü örtülen davayı tekrardan tetikleme ihtimalini gerçekçi bulmayan Piccoli, “O davayla (17 Aralık) ilgilenen hâkim, savcı ve polisler hükümet tarafından görevden alındı. Türkiye’deki davanın tekrardan gündeme gelme ihtimali yok” dedi.