07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 Lira İçin Cinayet
1 Lira İçin Cinayet

1 Lira İçin Cinayet

İstanbl Maslak’taki bir caminin tuvaletini temizleyerek evinin geçimini sağlayan Fırat Karavil (36), tuvaleti kullanan kişiden 1 liralık ücreti istediği için öldürüldü. İki çocuk babası Karavil’in cenazesi bugün toprağa verilecek. Karavil’in katil zanlısı olarak  ünlü Şirvan Kebap restaurant zincirinin sahipleri Selahattin ve Mustafa İnci kardeşler gözaltına alındı.

Hürriyet gazetesi muhabiri Dinçer Gökçe’nin haberine göre Fırat Karavil Üçyol Maslak Camii’nin hemen yanında bulunan tuvaletin temizliğni yaparak ailesini geçindiriyordu. Müftülük, Karavil’in ailesi ile kalması için aynı yerde oda da verdi. 8 yıldır, anılan caminin tuvaletini işleten Karavil, aldığı 1’er liralık ücretlerle ailesinin geçimini sağlıyordu.

5767a0be18c773669c987531-(1)

1 lira için cinayet

Cuma akşamı caminin hemen yanında bulunan ünlü kebap zinciri Şirvan’ın sahiplerinden Selahattin İnci caminin tuvaletini kullandı. Tuvaleti kullanan İnci, 1 liralık ücreti ödemeden çıkmak üzereyken Karavil kendisine ücret için seslendi. İnci, ‘Yanımda bozuk para yok’ dedi. Karavil ise, “Buradan aldığım 1’er lira ile ailemin geçimini sağlıyorum. Senden almazsam ondan almazsam nasıl geçineceğim ben” dedi. İkili arasında tartışma yaşandı. Selahattin İnci, Karavil’e 200 lira verdi. Karavil parayı bozmak üzereyken, İnci, “Nasıl bir insansın sen, 1 lira için 200 lira mı bozulur” diyerek küfretti. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü.

“Silahla üstüme geliyor, polise haber ver”

Karavil, hemen üst katta bulunan eşine seslenerek “Didem, silahla üstüme geliyor hemen polise haber ver” dedi. Karavil’in eşi Didem Karavil “Ben tam polisi aradım, telefon daha açıkken, silah sesini duydum. O an eşimi başından vurmuş. Aşağı indim eşim kanlar içindeydi. Yıllarca buranın çilesini çekti. Buradan geçiniyorduk. 8 aylık çocuğum var. Hayatımızı yaktılar” dedi.

Acılı eş Didem Karavil “Şüpheliler, olayın örtbas edilmesi için yoğun bir çaba gösterdi. Ancak, emniyet, tetiği çeken kişi ve kardeşini gözaltına aldı” dedi.

İki kardeş gözaltına alındı

12717891_10153800236677740_7344403129650909074_n

Cinayetle ilgili ünlü Şirvan kebap restoranları zincirinin sahipleri Selahattin İnci ve kardeşi Mustafa İnci gözaltına alındı.