07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Vatan Yahut AKP
Vatan Yahut AKP

Vatan Yahut AKP

1 Kasım seçimleri öncesi AKP’ye destek açıklaması yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek “AKP yönetimi, Açılım siyasetinden vazgeçti ve Vatan Partisinin yıllardır savunduğu mevziye geldi” dedi.Perinçek neden AKP’ye destek verdiklerini ise “Acaba Vatan Partisi olarak ne yapsaydık, Tayyip Erdoğan ile aynı cephede olmamak için. PKK’nın ve ABD’nin yanına mı geçseydik” sözleriyle savundu..

perinçek-pkk

Doğu Perincek 1991 yılında Bekaa Vadisi’ne giderek AbdullahÖcalan ile görüşmüştü. Bu görüşme çok tartışılmış ve eski Aydınlık yazarı Halil Berktay bu görüşmeyi şöyle anlatmıştı;
“Doğu Perinçek, 1980’lerin ikinci yarısından sonra Türkiye’de devrimci bir krizin olduğunu kanıtlamak için PKK’nın varlığına başvurdu. Bu yüzden PKK’nın gücünü abarttı ve göklere çıkardı. Sadece Maocu hareketin çöplüğünün horozu olarak kalmakla yetinmedi ‘ben acaba daha büyük bir çöplüğün horozu olabilir miyim’ diyerek Abdullah Öcalan’la ittifak aradı” dedi.
Genel Başkanı Perinçek’in AKP’ye destek verdiği Vatan Partisi 7 Haziran seçimlerinde yüzde 0.35 1 Kasım seçimlerinde ise yüzde 0.24 oy aldı..