07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya Adres De Verdi
Rusya Adres De Verdi

Rusya Adres De Verdi

IŞİD Petrollerinin Türkiye üzerinden kaçırıldığı iddiaları Birleşmiş Milletler Genel Konseyi’nde de gündeme taşındı. Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, IŞİD’in yasadışı petrol ticaretinden günde ortalama 1.5 milyon dolar elde ettiğini ve  petrol kaçakçılığının büyük ölçüde Türkiye üzerinden gerçekleştiğini söyledi. Çurkin “binlerce tanker IŞİD petrolünü Türkiye’ye taşıyor” dedi ve nokta atışı adres de gösterdi.

İşte BM Rus’ya temsilcisi Çurkin’in BM Genel Konseyindeki konuşmasından başlıklar;

“IŞİD Petrolü Batman’daki TÜPRAŞ Rafinerisi’ne gidiyor”

“Petrol sevkiyatı için çoğunlukla tankerler kullanılıyor ve bu tankerler Karakamış, Akçakale, Cilvegözü ve Öncüpınar gibi sınır noktalarından geçiyor. Tankerlerin sayısı binleri buluyor. Petrol sevkiyatıyla Türk şirketleri de ilgileniyor. Türkiye’ye sokulan kaçak IŞİD petrolünün bir kısmı da Batman’da TÜPRAŞ’a ait petrol rafinerisine götürülüyor. Petrol akışının başlıca yol hatları, Akdeniz kıyısındaki Ceyhan ve diğer Türk limanları üzerinden yürütülüyor.”
“BMGK Türkiye’ye yaptırım kararı alabilir”

“BMGK, teröristlerin finansal kaynaklarını kesmek için yeteri kadar etkili tedbirler almadığının ortaya çıkması halinde Türkiye’ye karşı yaptırım kararı alabilir”