07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rus Pilota Askeri Tören
Rus Pilota Askeri Tören

Rus Pilota Askeri Tören

Türkiye sınırını ihlal ettiği için salı günü Türk F-16’ları tarafından vurularak düşürülen Rus savaş uçağının pilotu Oleg Peşkov’un cenazesi  askeri törenle Moskova’ya gönderildi..

Rus pilot için düzenlenen askeri tören Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile duyuruldu…Askere törene ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri heyetinin Rusya Federasyonu Savunma, Hava ve Kara Ataşeleriyle birlikte 29 Kasım günü Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri bir uçakla Hatay Havaalanı’na hareket ettiği belirtilen açıklamada, askeri tören ve Ortodoks rahibin katılımıyla Hatay’da yapılan dini törenin ardından cenazenin uçağa konulduğu ifade edildi.

rus-pilot

Genelkurmay Başkanlığı’nın o açıklaması;

“Pilotun cenazesi GATA’da saat 09.40’ta Garnizon Komutanı, GATA Komutanı, Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma, Hava ve Kara Ataşeleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyetin katıldığı askeri ve dini törenle hastaneden alınmıştır. Esenboğa’da; Garnizon Komutanı başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyet ile Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma Hava ve Kara Ataşelerinin katıldığı askerî töreni müteakip cenaze, saat 10:45’te uçakla Moskova’ya uğurlanmıştır”

Kremlin’den tek cümlelik açıklama

 

Rus pilotun cenazesine askeri tören düzenlenmesi ” Ankara’nın Rusya ile ilişkileri düzeltme çabası mı dır?”sorusuna Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tekcümlelik yanıt verdi:”Henüz bu konuda herhangi bir yorumda bulunmak istemiyorum”