07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Profesör Mide Bulandırdı
Profesör Mide Bulandırdı

Profesör Mide Bulandırdı

 Jeoloji profesörü Celal Şengör Radikal’den Armağan Çağlayan’a verdiği röportajda,  insanın kendi dışkısını ‘bal gibi yiyebileceğini’ söyledi. Şengör aynı röportajda 12 Eylül ve Kenan Evren hakkında da övgü dolu sözler sarfetti , “cahil toplumlarda demokrasiye karşıyım”dedi..İşte Celal Şengör’ün tartışma yaratan o röportajından  bölümler;

Kenan Evren’in yaptığı her şeyi istisnasız tavsip ediyorum

-İhtilal ne demektir biliyor musun sen? Devrim ne demektir? Darbe? Zorla bir işi yapmak demektir! Kusura bakmasın kimse. Eğer ondan önce günde 20 kişi öldürülüyorsa İstanbul’da, ülkenin başbakanıyla ana muhalefet başkanı bir cenazede bir araya gelip birbirleriyle konuşmamak için sırt sırta dönüyorlarsa, bunu gazeteciler tespit edip gazetelere yazıyor ve bu heriflerin de kılı kıpırdamıyorsa, okula giden çocuklar her okula gittiklerinde kapıda okullarını bekleyen Jandarma görüyorlarsa, aman bir şey olmasın diye… Okuldan çocukları gelen anneler, “Aman bugün de canlı geldi, çok şükür yarabbim” diyorlarsa, her yapılan haktır kardeşim.

-Deniz Gezmiş gibi bir eşkıyaya kahraman denildiğini gördüm! Yuh be!

-Bir kere dışkısını yedirmek işkence değil. Ben bal gibi yerim. Niye biliyor musun? Ben bunların yendiğini gördüm.

-Yani dışkı pis bir şey değil ki. Sen sidiğini içmez misin?

-Kenan Evren televizyona çıktı. “Lütfen bu adama, Özal’a oy vermeyin” dedi. “Bu adamı biz Ekonomist olarak kullandık, başarılı işler yaptı ama bu adama oy vermeyin” dedi. “Yobazdır bu herif” dedi. Milletçe koşa koşa gittik, Özal’a oy verdik. Paşa vermeyin dediği halde. E ben şimdi Paşayı nasıl sorumlu tutayım yahu?

Cahillerin demokrasisine, yani oklokrasiye karşıyım

-Oligarşi yönetmeli bu toplumu. Eğer toplum İsviçre değilse… İsviçre’de demokrasiye karşı değilim. Ama Türkiye gibi toplumlar oligarşi ile yönetilmeli.

-İşte oligarşi, oligarşi… Yani eğitimsiz bir grup hiç oy kullanmayacak! Az sayılsın, çok sayılsın falan değil.,,Hayır, oy vermeyeceksiniz.

Ropörtajın yayımlanmasının ardından sosyal medya’da Celal Şengör’e tepkiler çığ gibi büyüdü.İşte bazı Twitter kullanıcılarının Celal Şengör tepkileri;

celal-twit celal-twit2 celal-twitt3