07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Paris’te Çatışma!
Paris’te Çatışma!

Paris’te Çatışma!

Fransa polisi, kentin kuzeyindeki Saint Denis kasabasına şafak operasyonu düzenledi. Bir apartmanda kıstırılan şüphelilerden birinin polis tarafından öldürüldüğü bildiriliyor. Özel kuvvetler polisinin hedefinde, saldırıların beyni olduğu sanılan ve kaçmayı başaran Abdelhamid Abbaoud var.

Operasyonun yapıldığı apartmanda intihar bombacısı bir kadın kendini patlattı. Bir kişi ise keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldü. Paris Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, üçü apartmanda, ikisi apartmanın yakınlarında olmak üzere beş kişinin yakalandığı belirtildi. Amerikan haber ajansı AP, içeride bir şüphelinin daha bulunduğunu aktarıyor.

Özel kuvvetler ekiplerinin hedefinde, Paris saldırılarının beyni olduğu sanılan Abdelhamid Abaaoud olduğu ifade edilirken, Belçikalı şüphelinin yakalananlar arasında olup olmadığı bilinmiyor.

Paris Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, abluka altına alınan apartmanda yakalanan üç kişinin kimliklerinin henüz belirlenmediği aktarıldı.

Bölgeden yoğun silah ve patlama sesleri gelirken, Fransız televizyonu BFMTV, çatışmada yaralanan polis memurları olduğunu aktardı.

Sabah 05:25’te başlayan operasyonun üç intihar bombacısının kendini patlattığı Stade de France’ın yakınlarında gerçekleştirildi.

 

YETKİLİLER UYARDI: SAKIN EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

Fransa polisi, güvenlik kamerası kayıtlarına dayanarak, Paris saldırılarında 9’uncu bir saldırgan olabileceğini açıklamıştı.

Associated Press’in haberine göre; yetkililer, Saint Denis sakinlerine evlerinden çıkmamaları uyarsında bulundu.

Saint Denis Belediye Başkanı Didier Paillard, toplu taşıma hizmetlerinin durdurulduğunu ve kasaba merkezinde bugün okulların açılmayacağını söyledi.