07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İtalya’da Bilal Erdoğan İçin Suç Duyurusu
İtalya’da Bilal Erdoğan İçin Suç Duyurusu

İtalya’da Bilal Erdoğan İçin Suç Duyurusu

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, bir yatırımcının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya transfer ettiği öne sürülen yüklü miktarda paranın soruşturulması için Bolonya Savcılığı’na dilekçe verdiğini yazdı.

Ülkenin ana akım gazetelerinden olan Corriere della Sera, söz konusu yatırımcının, bir Avrupa ülkesinde siyasi sığınmacı statüsünde bulunduğunu ve Türk hükümeti karşıtı olduğunu belirtti.

Kimliği açıklanmayan şikayetçinin, Floransa Barosu’na kayıtlı Avukat Massimiliano Annetta aracılığıyla savcılığa İtalyanca ve İngilizce ilettiği dilekçesinde, Bilal Erdoğan’ın Türkiye’den getirdiği öne sürülen “yüklü miktarda paranın” araştırılmasını talep ettiği kaydedildi.

Kara Para İddiası
Şikayet dilekçesinde, “kara para aklama” olasılığına dikkat çekildiği de haberde yer alan bilgiler arasında.
Yine aynı habere göre, Bilal Erdoğan’ın silahlı korumalarının ülkeye girişinin araştırılması da istendi. Şikayetçi, Bilal Erdoğan’ın, korumalarını bu ülkeye getirebilmek için gerekli izni alamayınca diplomatik pasaportla ülkeye giriş yapmalarını sağladığını öne sürdü.

Avukat Massimiliano Annetta’nın bürosundan DHA’ya yapılan açıklamada da söz konusu haber doğrulanırken, “Savcılık henüz dilekçemize ilişkin bir soruşturma açmadı. Dilekçemizi iki ay önce verdik” denildi.