07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hayırdır… IŞİD?
Hayırdır… IŞİD?

Hayırdır… IŞİD?

Paris’teki kanlı saldırılar ve G-20 zirvesi ile birlikte Türkiye’de bir anda IŞİD’e karşı operasyonlar başlatıldı. Gaziantep’te 2 ayrı operasyonda 4 IŞİD’li öldürüldü.Kilis’te Suriye’den Türkiye’ye geçmek isteyen 6 IŞİD’li yakalandı. Ankara’da IŞİD operasyonu yapıldı. Ve İncirlik. Orası da bir anda hareketlendi.Operasyonlar “Türkiye’nin daha önceki IŞİD politikasını perdeleme amaçlı mı?” sorusunu akıllara getirdi?

4 IŞİD’li öldürüldü

İlk haber Gaziantep’în Oğuzeli ilçesinden geldi. Türkiye sınırına 2 araçla gelen ve uyarıya ateşle karşılık veren IŞİD militanlarına, zırhlı araçtan ateş açıldı. Ateşte, Türkiye sınırına 370 metre mesafedeki araçlardan birindeki 4 IŞİD militanı öldürüldü, diğer araçtakiler ise kaçtı.

Canlı bomba operasyon yapılınca kendini patlattı

İkinci operasyonun adresi yine Gaziantep’ti. polis ekiplerinin takip ettiği IŞİD’e ait bir hücre evine düzenlenen operasyonda canlı bomba kendisini patlattı.IŞİD militanının kendini infilak ettirdiği patlamada içeride bulunan özel harekatçılar ile balkonun çökmesi ile apartman önünde bekleyen 4 polis yaralandı. Olayın ardından kaçan bir IŞİD militanı yakalanırken, hücre evi çevresindeki boş apartmanlarda da uzun süre arama yapıldı.

 

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 6 IŞİD’li yakalandı

Kilis’in Elbeyli ilçesinde, Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 6 yabancı uyruklu IŞİD militanı yakalandı.

IŞİD’e sınır ötesi Operasyon

İncirlik’te de hareketlilik vardı.Buradan kalkan uçaklarla Suriye’deki IŞİD hedefleri vuruldu.

Ankara’da IŞİD operasyonu
Ankara’da terör örgütü IŞİD’e yönelik önceden belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar  “Türkiye’nin daha önceki IŞİD politikasını, Paris saldırısı sonrası perdeleme amaçlı mı?” sorusunu akıllara getirdi.

 “14 Maddede RTE Ve AKP’nin IŞİD Karnesi” haberi için buraya tıklayın