07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hani ÖSYM Başkanını Eleştirmek Şerefsizlikti?
Hani ÖSYM Başkanını Eleştirmek Şerefsizlikti?

Hani ÖSYM Başkanını Eleştirmek Şerefsizlikti?

KPSS’de kopya çekildiği iddiasında 5 yıl sonra 3 kişi gözaltına alındı. 5 yıl boyunca yapılan bütün sınavlar incelenecek.

2010 yılında KPSS’de kopya çekildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, sürpriz bir operasyon yapıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), soruşturma dosyasındaki 3 bin 254 şüphelinin hesap hareketlerine ilişkin raporu savcılığa sundu.

Raporda, ÖSYM çalışanı iki şüphelinin banka hesaplarında, ciddi miktarda para hareketliliği olduğu tespit edildi. Şüphelilerin bazı para transferleri işlemlerinin açıklamalarında “himmet” ifadeleri kullandıkları belirtildi.
İki kişinin HTS (Kimi, ne zaman nerede aradığını ve ne kadar konuştuğunu gösteren kayıtlar) bilgilerini inceleyen savcılık, şüphelilerin Gülen Cemaati’nin Ankara bölge imamı olduğu ileri sürülen C.K. ve eğitim imamı olduğu iddia edilen Y.R. ile görüşmelerini saptadı.
ÖSYM’nin kozmik odası olarak bilenen soru hazırlama biriminde çalışan İbrahim K. ve İbrahim U.ve  Şule U. gözaltına alındı. ÖSYM’nin bu birimindeki bilgisayarlara el konuldu. 3 şüphelinin kopya iddialarıyla gündeme gelen 2010 yılı KPSS’de aldıkları puanlarla ÖSYM’ye atandıkları belirlendi. Şüphelilerin 4 yıldır ÖSYM’nin soru hazırlama biriminde çalışmaları nedeniyle kurumun bu süreçte yaptığı tüm sınavların da şaibeli hale geldiği iddia edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, ÖSYM’nin son 5 yılda yaptığı tüm sınavların da incelenmesine karar verdi.

Peki dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ÖSYM ve KPSS ile ilgili iddialar ortaya atıldığında ne demişti?

erdoğan-şeref

şerefsiz