07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gazı Yuttular
Gazı Yuttular

Gazı Yuttular

Arazi suyunu komşu köylerle paylaşmak istemediği için jandarmanın gaz ve tazyikli su ile müdahale ettiği Sivas’ın Suşehri İlçesi’ne bağlı Tatar Köyü’nde de AKP 1. Parti çıktı.
Suşehri’ne 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar Köyü sakinleri arazilerinden çıkan sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köylere kapalı şebeke suyu olarak bağlanmasına tepki göstererek eylem yapmışlardı.
Projeye karşı çıkan Tatar Köyü sakinleri araziye ilgili müteahhit firmanın geçişine izin vermeyince 2 Ekim’de jandarma ekipleri ve polis TOMA ile köylülere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etmi, 1’i asker 4 kişinin yaralanmış ve 15 köylü de gözaltına alınmıştı.

Sorun kaymakamlığın devreye girmesiyle köyler arasında protokol imzalanarak 15 köylü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tatar Köyü’nde sandıktan AKP çıktı

Yaşanan olayların ardından Tatar Köyü seçim sonuçları da merak konusuydu. 1 Kasım Erken Genel Seçimi’nde Tatar köyünün sandığından AKP birinci çıktı. Toplam 182 seçmenin oy kullandığı sandıkta AKP’ye 155, CHP’ye 10, MHP’ye 8, BBP’ye 4, SP’ye 2, Vatan Partisi’ne 1 oy çıktı. 2 Oy ise geçersiz sayıldı.