07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Evet YSK… Söz Sende!
Evet YSK… Söz Sende!

Evet YSK… Söz Sende!

7 Haziran seçimleri sonrası YSK kesin sonuçları 11 gün içinde açıklamıştı.1 Kasım seçimleri için bu süre 12 Kasım Perşembe günü yani bugün doluyor. Şimdi herkes aynı soruyu soruyor..”YSK  kesin sonuçları açıklayacak mı?”

YSK 1 Kasım seçim takip sistemini halen kapalı tutuyor. Bu gün kesin seçim sonucunu açıklarsa 26. dönem resmen başlamış olacak. Dün akşam 17:00 itibarıyle YSK’ya seçim sonuçlarına ilişkin itiraz süresi sona erdi.

1 Kasım seçim sonuçlarında AKP’nin yüzde 49’un üstünde aldığı oy çok tartışılmış ve bu sonuç AKP tarafında bile şaşkınlıkla karşılanmıştı.

YSK AÇIKLADIKTAN SONRA NE OLACAK?

Mevcut mevzuata göre, yeni Meclis ilk toplantısını kesin sonuçların açıklanmasından 5 gün sonra gerçekleştirecek. YSK seçim sonuçlarını bu gün açıklarsa 17 Kasım’da TBMM açılacak. İlk toplantıda geçici başka TBMM‘nin en yaşlı üyesi sıfatıyla, 7 Haziran seçim sonrasında olduğu gibi, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal olacak. TBMM’nin yapacağı bu ilk toplantıda, tüm vekiller yemin edecek.

10 GÜN İÇİNDE YENİ MECLİS BAŞKANI SEÇİLECEK

TBMM’nin ilk toplantısıyla birlikte Meclis Başkanlığı seçim süreci de başlayacak. Meclis Başkanlığı seçimi için 10 günlük bir süreç yaşanacak..Bu süreç’te AKP’li bir isim Meclis başkanı seçilecek.

“Yok Böyle Artış… İşte Tuhaf Sonuçlar” haberi için burayı tıklayın

“Tuhaf Seçimde Taht Oyunu” haberi için burayı tıklayın

“1 Kasım’da Seçmen Sayısı Nasıl Değişti” haberi için buraya tıklayın