07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Elijah Wood: Gollum davası korkunç
Elijah Wood: Gollum davası korkunç

Elijah Wood: Gollum davası korkunç

Erdoğan’la Gollum’un yan yana gelmesi hakaret mi tartışması büyüyor. Tartışmaya bu kez oyuncu Elijah Wood katıldı.
Elijah Wood, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, filmin yönetmeni Peter Jackson’ın, mahkemenin elindeki Bilgin Çiftçi’nin suçlandığı fotoğrafların, Gollum değil de Smeagol olduğuna ilişkin açıklamasını anımsatarak, şöyle dedi:

“Karakterler iyi ya da kötü, ne olursa olsun; Bilgin Çiftçi’nin Erdoğan’ı Gollum ya da Smeagol’e benzetmesi nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıya kalması korkunçtur.”

hob

elijah

Yüzüklerin Efendisi film serisinin yönetmeni Peter Jackson da daha önce film serisinin senaryo yazarları Fran Walsh ve Philippa Boyens ile yaptığı ortak açıklamada, Erdoğan’ın resmiyle karşılaştırılan karakterin Gollum değil, Smeagol olduğu, dolayısıyla karşılaştırmanın “hakaret” sayılamayacağını belirtmişti.

Dr. Bilgin Çiftçi, kişisel Facebook hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gollum karakterinin fotoğraflarını yan yana paylaşmış, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı soruşturma başlatmıştı. Doktor Çiftçi, devlet büyüklerine hakaret’ suçundan devlet memurluğundan çıkarılmıştı.

Dördüncü duruşmada, Mahkeme Başkanı Hakim Murat Saz, dosyanın, Gollum’un kötü bir karakter olup olmadığıyla görüş belirtilmek üzere iki davranış bilimcisi veya psikolog ile bir sinema televizyon eserleri uzmanı tarafından incelenmek üzere bilirkişiye gönderilmesine karar vermişti.