07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Elde var Deforme Delil
Elde var Deforme Delil

Elde var Deforme Delil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’daydı. Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye evinde başsağlığı ziyaretinde bulundu. Bozdağ burada yaptığı açıklamada olay yerinde deforme olmuş bir mermi çekirdeğinin bulunduğunu söyledi.

Sur İlçesi’ndeki Dört Ayaklı Minare önünde geçen cumartesi günü basın açıklaması yaptığı sırada  çıkan çatışmada hayatını kaybeden Tahir Elçi için Diyarbakır’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  Elçi’nin eşi Türkan Elçi’yi evinde ziyaret etti.Ziyaret basına kapalıydı ama Bozdağ çıkışta açıklama yaptı.İŞte o açıklamadean başlıklar;

OLAY YERİNDEKİ BÜTÜN DELİLLERİN TESPİTİ YAPILMIŞTIR”

“Şu aşamada yapılan soruşturma kapsamında, olay yerindeki bütün delillerin tespiti yapılmıştır. 83 delilden 43’ü alınmış. Bu 43 delil arasında 73 nüve soruşturmayı yürüten savcılarımız tarafından tespit edilerek incelenmek üzere uzmanlara teslim edilmiştir”

“SAVCILAR GİZLİLİK KARARI ALMAYI DÜŞÜNMÜYOR”

“Gizli olan, saklanmış olan, örtülmüş olan, ihmal edilmiş olan herhangi bir şey söz konusu değildir. Soruşturma gayet açık ve net, şeffaf bir şekilde yürütülecektir. Herhangi bir gizlilik kararı alınmamıştır. Bundan sonraki süreçte de aynı açıklıkta yürütüleceği söz konusu olacak. Cumhuriyet savcıları soruşturmayı bir gizlilik kararı almayı düşünmüyorlar”

 

“1 TANE DEFORME OLMUŞ MERMİ ÇEKİRDEĞİ VAR”

“Şu an bulunan deliller arasında 2 tane kovan var. 1 tane de deforme olmuş mermi çekirdeği var. Bunların balistik incelemeleri devam ediyor. 1 tane de kaçan teröristlerin kullandığı tespit edilen silah var. O silahın içerisinde de mermiler var. Bunların da incelenmeleri devam ediyor. Elde edilen delillerin balistik, adli tıp incelemeleri, pek çok yönü var. Bunların hepsi tamamlandıktan sonra, olayın aydınlatılmasına dönük bir değerlendirme yapma imkanımız olur. Şu an kesin bir bilgi verme imkanımız yok”