07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bunlar Normalse Sonuç da Normal
Bunlar Normalse Sonuç da Normal

Bunlar Normalse Sonuç da Normal

 

 

-7 Haziran’da CHP’nin yüzde 51.6 oy aldığı ilçe olan Bakırköy’de polisin oy saydığı iddia edildi. Konuyla ilgili fotoğraf sosyal paylaşım sitesi twitter’da paylaşıldı.

twit-polis2    twit-polis

-Ajanslar sandıkların Beşiktaş. Sarıyer, Kadıköy ve Şişli’de oyların yüzde yüzünün sayıldığını geçerken, sandık görevlileri oyları teslim etmek için il seçim kurulları önünde bekliyordu.

kadikoy  sarıyer

-İstanbul Maltepe Fındıklı ilköğretim Okulu’nda bulunan 2297 nolu sandıktaki tüm oy pusulalarında mavi işaret olduğu belirtildi.

-Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı HDP’yi baraj üstünde gösterirken NTV’nin sonuçlarına göre HDP baraj altında kaldı.NTV konuyu kendilerinden kaynaklanan yazılım hatası olarak açıkladı.

-Ankara ve İstanbul’da bazı sandıklarda müşahitlere, oy kullanma işlemi tamamlanmadan boş tutanak imzalatılmak istendi.

-Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’ndeki Çukurçayır Ortaokulu’nda sandık görevlisi olarak görevli A.G.’nin, 1119 nolu sandıkta, 3 kişinin yerine oy kullandığı tespit edildi.

-Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü , Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece, Silivri’de Seçmen sayısı ile oy sayısı arasında büyük fark çıktı.Oy sayısı seçmen sayısından fazlaydı.Konuyla ilgili Twitter’dan yapılan paylaşımlar sonra YSK seçim sonuçlarını açıkladığı www.sonuc.ysk.gov.tr siteyi kapattı.

sonuclar-yanlis-mi-2