07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 Silvan 2 Açıklama
1 Silvan 2 Açıklama

1 Silvan 2 Açıklama

9 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır’ın Silvan ilçesi bu sabah güne operasyonla uyandı. İlçede 3 mahalleye yönelik tankların da katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında 1 asker şehit oldu. Bölgedeki çatışmalar sırasında 5 yaşındaki Abdullah Güney’in vurularak ağır yaralandığı iddia edildi.

Diyarbakır Valiliği: Operasyonlar PKK’ya yönelik

Diyarbakır Valiliği Silvan’da düzenlenen operasyonla ilgili bir açıklama yaptı.Valilik açıklamada, Silvan İlçesi’ndeki operasyonların PKK‘lılara yönelik olduğunu çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu ve 5 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.

meral1

HDP: Sivil halk vuruluyor

Silvan‘da bulunan HDP Diyarbakır Miletvekili Feleknas Uca, yasağın uygulandığı bölgelere dün HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile eski Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin canlı kalkan olarak girdiğini söyledi. Uca, bölgedeki insanların hayatlarından endişe ettiklerini söyleyen Uca, “ başlatılan operasyon ile oradaki halk ve arkadaşlarımız ile irtibatımız kesildi, katliam tehlikesi ile karşı karşıyalar. Operasyonun durdurulması gerekir” dedi.

5 yaşındaki bir çocuk vuruldu iddiası

Bölgedeki çatışmalar sırasında 5 yaşındaki Abdullah Güney’in vurularak ağır yaralandığı iddia edildi.

Öte yandan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş,twitterdan silvanda yaşanan olaylarla ilgili fotoğraf paylaştı ve sokağa çıkma yasağına uymayanların öldürüldüğünü iddia etti..

meral-danış-twit